PADOMI

Kas ir pilinātājs un kā to lietot?

Kas ir pilinātājs un kā to lietot?

Author:

Jānis Krūmājs

26.10.2023

Ja esat īsts kafijas cienītājs un kafijas pagatavošanu uzskatāt par svarīgu ikdienas rituālu, jūs noteikti zināt, kas ir driperis. Šis populārais kafijas pagatavošanas aparāts ir lieliska alternatīva dārgiem kafijas pagatavošanas aparātiem - tas ir ne tikai lētāks, bet arī ļoti viegli lietojams. Šodien mēs to aplūkosim nedaudz tuvāk un sniegsim jums dažus padomus, kā to pareizi izmantot.....

Dripper - kas tas ir?

Dripper nav nekas cits kā neliela ierīce konusveida trauka formā, ko izmanto kafijas pagatavošanai - noteikti esat to redzējuši vairāk nekā vienu reizi. Tam tiek izmantoti īpaši papīra filtri. Ierīce ir nosaukta pašas pagatavošanas metodes vārdā - drip ir manuāla filtrkafijas pagatavošanas metode. Attiecībā uz materiālu ir vairāku veidu pilinātāji: metāla, stikla, porcelāna vai plastmasas. Pēdējie ir ideāla izvēle pilienu piedzīvojuma sākumam, savukārt keramikas var vēl vairāk izdaiļot virtuves iekārtojumu. Neatkarīgi no tā, kuru veidu izvēlaties, katram no tiem ir tieši tāds pats mērķis. Pilienveida piltuves pamata versijā var pagatavot aptuveni 300 mililitrus kafijas dzēriena.

roka ar kafiju
ielejot filtrā

Dripper - galvenās priekšrocības

Dripper ir neliela ierīce ar daudzām priekšrocībām, kas jums patiks jau pēc vienas lietošanas reizes. Pirmkārt un galvenokārt, tas ir daudz lētāks risinājums nekā klasiskā kafijas pagatavošana no kafijas pupiņām. Tāpēc, ja nevēlaties tērēt daudz, lai katru rītu baudītu perfektu kafiju, dripper būs lieliska izvēle. Tas ir labs risinājums, īpaši virtuvēs, kur nav pietiekami daudz vietas lielām ierīcēm - konusveida trauku var veiksmīgi uzglabāt atvilktnē vai skapī, neaizņemot vērtīgu darba virsmas vietu. Vēl viena liela ierīces priekšrocība ir tā, ka to var izmantot jebkurā vietā ārpus mājas. Tāpat kā jūs nevarat paņemt līdzi espresso kafijas automātu piknikā, kempingā vai kalnu ekspedīcijā, nekas netraucē jums izbaudīt savas iecienītās kafijas garšu un aromātu, lai kur jūs arī dotos! Turklāt, ja izvēlaties labas kvalitātes kafijas pupiņas, kafijas pagatavošana ar pilienu kafijas aparātu ļauj izcelt labākās kafijas īpašības - gan garšas, gan aromāta ziņā.

Konusveida kafijas filtrs Sekki

26,40 €

Konusveida kafijas filtrs Sekki

Ferm Living

Izsūtīšana līdz 10 darba dienām

Kafijas pagatavošanas preskanna Leah

19,90 €

Kafijas pagatavošanas preskanna Leah

Bloomingville

Izsūtīšana 24 h laikā

Konusveida kafijas filtrs Zwilling kafijai

28,80 €

Konusveida kafijas filtrs Zwilling kafijai

Zwilling

Izsūtīšana līdz 3 darba dienām

Kā lietot driperi?

Lai pagatavotu kafiju ar driperi, ir nepieciešami iepriekš minētie papīra filtri un ūdens, kura temperatūra ir aptuveni 90-95 grādi. Vislabāk, ja tas pirms tam ir filtrēts. Pirms sākat gatavot kafijas dzērienu, atcerieties sasmalcināt kafijas pupiņas ar kafijas dzirnaviņas palīdzību.

Pašreizējais pagatavošanas process ir šāds:
1. Ievietojiet papīra filtru pilinātājā tā, lai tas cieši pieguļ piltuves malām.
2. Noskalojiet filtru ar karstu ūdeni, lai pagatavotajā kafijā nebūtu jūtama papīra garša.
3. Ielejiet malto kafiju dripperī un novietojiet to uz savas iecienītākās krūzes.
4. Lēnām, apļveida kustībām ielejiet dripperī aptuveni 50 ml ūdens, lai kafija būtu iesūcināta no visām pusēm.
5. Pagaidiet aptuveni 30 sekundes - šajā laikā atvērsies "preinfūzijas" process un sagatavos kafijas pupiņas nākamajiem pagatavošanas posmiem.
6. Divās vai trijās porcijās ielejiet dripperī atlikušo ūdeni no tējkannas, arī lēnām apļveida kustībām - pievienojiet ūdeni ik pēc aptuveni 15-20 sekundēm, vienlaikus viegli maisot kafiju piltuvē.
7. Uzlejiet pārējo ūdeni no tējkannas.Kad kafija ir beigusi ieplūst krūzē, izņemiet filtru un izmetiet to atkritumu tvertnē.
8. Noskalojiet driperi ar ūdeni... un Jūs esat gatavs baudīt savas kafijas neparasto garšu un aromātu!

Viss kafijas pagatavošanas process driperī aizņem aptuveni 3-4 minūtes - tik ilgi, cik mēs runājam par standarta porciju. Klasiskie driperi ir paredzēti vienai tasītei vai krūzei . Ja vēlaties vienlaikus pagatavot vairākas kafijas tasītes, piemēram, visai ģimenei, labāk izvēlēties lielāku driperi, ko var ērti izmantot kopā ar katliņu. Šādā gadījumā vienīgais, kas palielināsies, ir pagatavošanas laiks - proporcionāli kafijas porcijai.

ūdens no krūzes
Japāņu tējkanna

Izvēlieties perfektu pilienu novadītāju!

Ja nevarat iedomāties dienu bez kafijas, bet joprojām neesat pārliecināts par kafijas automāta iegādi, driperis ir ideāls risinājums. Ar driperi pagatavotā kafija būs daudz garšīgāka nekā kafija, kas tiek ielieta tieši tasītē ar verdošu ūdeni, un kafijas automāta ikdienas lietošana būs ļoti ātra un vienkārša. FormAdore sortimentā ir pieejami dažādi driperu modeļi - gan no nerūsējošā tērauda, gan elegantāki, kas izgatavoti no porcelāna vai keramikas. Ar tiem jūs ne tikai pagatavosiet gardu kafijas dzērienu, bet arī piešķirsiet raksturu savas virtuves interjeram. Mūsu klāstā ir arī ceļojuma versijas pilinātāji, kas izturēs pārbaudījumu jebkuros apstākļos. Paņemiet savu iecienītāko krūzi, ieguldiet līdzekļus kvalitatīvās kafijas pupiņās un izmēģiniet kafiju no pilinātāja, un jūs nekad vairs negatavosiet kafiju citādi. Pārlejamā kafijas pagatavošanas metode garantē maksimālu ērtumu un izcilu garšas sajūtu - katram šī aromātiskā dzēriena cienītājam savā virtuvē vajadzētu būt driperim!

Kura kafija ir paredzēta driperim?

Izvēloties kafiju, ko pagatavot dripperī, ir vērts pievērst īpašu uzmanību pupiņu kvalitātei. Vislabākā izvēle būs gaiši grauzdētas kafijas - maltas tumšas pupiņas var padarīt dzērienu vienkārši rūgtu. Tas ir tāpēc, ka pilienu metode akcentē tumšās grauzdēšanas negatīvās garšas īpašības. Papildus grauzdēšanas pakāpei ļoti svarīgs ir arī paša grauzdējuma svaigums. Jo svaigāka ir kafija, jo labākus aromātus no tās izdala driperis. Liela nozīme ir arī kafijas pupiņu maluma pakāpei - tās nedrīkst būt ne pārāk smalkas, ne pārāk rupjas. Ir labi, ja kafija ir cukura daļiņu vai rupjāku smilšu lieluma. Smalki maltas kafijas gadījumā pagatavošana aizņem vairāk laika, un galu galā kafija kļūst duļķaina un pārāk intensīva garšas ziņā. Savukārt, ja kafija ir samalta pārāk rupji, ūdens plūst cauri, neizskalojot vajadzīgo vielu daudzumu no samaltajām kafijas pupiņām.

Un kurš kafijas veids izrādīsies vislabākā izvēle?

Ja vēlaties kafijas uzlējumu ar maigāku, saldāku garšu, izvēlieties Brazīlijas vai Gvatemalas maisījumus. Ja dodat priekšroku kafijai ar nedaudz augļu garšu, laba izvēle ir Tanzānijas, Ruandas vai Etiopijas kafija. Šo valstu kafijas pupiņas ir lieliski piemērotas kafijas pagatavošanai ar pārlejamo kafijas pagatavošanas metodi.

stelton krūze
darba virsma

Kafijas dzirnaviņas - labi samaltu pupiņu pamats

Jūs jau zināt, ka panākumu atslēga, izmantojot driperi, ir svaigi samaltas vidēja biezuma kafijas pupiņas. Tāpēc papildus pašai piltuvei, filtriem un kafijas pupiņām ir nepieciešama arī labas kvalitātes dzirnaviņas. Jūs varat izvēlēties manuālo variantu, kas lieliski iederēsies visā kafijas pagatavošanas rituālā, vai arī atvieglot sev darbu, izvēloties elektrisko dzirnaviņas. Manuālais variants labi darbosies arī ārpus mājām - tāpēc, ja plānojat ņemt savu smalcinātāju līdzi kempinga braucienos un ekskursijās, labāk izvēlēties tieši to. Tomēr, ja parasti kafiju dzerat tikai mājās, ir vērts izvēlēties automātisko dzirnaviņas ierīci.

Meklējot ideālo modeli, pirmkārt un galvenokārt pievērsiet uzmanību tam, cik smalki var samalt pupiņas - galu galā tas ir ļoti svarīgi, ja izmantojat dripperi. FormAdore jūs atradīsiet daudzus modeļus no tādiem populāriem zīmoliem kā Smeg, La Pavoni vai KitchenAid.

Meklējiet visus mūsu produktus sadaļā KAFIJAS DZIRNAVIŅAS.

Kafijas dzirnaviņas Antique

205,20 €

Kafijas dzirnaviņas Antique

Peugeot

Izsūtīšana līdz 8 darba dienām

Kafijas dzirnaviņas Emma pelēkas

73,50 €

Kafijas dzirnaviņas Emma pelēkas

Stelton

Izsūtīšana līdz 2 darba dienām

Kafijas dzirnaviņas Enfinigy sudraba

144,90 €

Kafijas dzirnaviņas Enfinigy sudraba

Zwilling

2 varianti

Tas ir tikai sākums...

Dripper ir viena no vienkāršām un patīkamām kafijas pagatavošanas metodēm, taču īsti kafijas cienītāji pie tās neapstājas. Ja pajautāsiet viņiem par to, kā viņi gatavo aromātisku kafiju, uz dažām stundām varēsiet aizmirst par citiem darbiem, jo, tiklīdz viņi sāks stāstīt, tam nebūs gala...
Lai gūtu priekšstatu, ielūkojieties mūsu vietnē un apskatiet, kādus produktus esam jums sagatavojuši, lai jūs varētu baudīt kafiju profesionālā veidā!

kafijas automāti.

KAFIJAS SMALCINĀTĀJI

ESPRESSO KAFIJAS AUTOMĀTI

KAFIJAS DZIRNAVIŅAS

Nepieciešams iepazīt kopā ar kafiju....

Mēs zinām, ka lasīt pie kafijas tases ir ļoti jautri, tāpēc piedāvājam jums kādu patīkamu lasāmvielu pie kafijas..... par kafiju.

  1. Šeit jūs atradīsiet informāciju par citām kafijas pagatavošanas metodēm, lai kafija būtu patiešām lieliska! Vai jūs zināt, kas ir franču prese, turku kafijas pagatavošana vai ideja par lēno kafiju? To uzzināsiet šajā žurnālā "Kā pagatavot kafiju? No neapstrādātām pupiņām līdz aromātiskam espresso".
  2. Ja vēlaties iepriecināt kafijas cienītāju savā kompānijā ar pārsteidzošām anekdotēm par kafiju, šeit esam apkopojuši dažas patiešām foršas anekdotes! "10 lietas, ko jūs nezināt par kafiju".
  3. Atkarībā no tā, vai lasāt šo žurnālu vasaras vidū vai vēsā rudenī, mēs esam sagatavojuši jums ideālu kafiju receptes visiem gadalaikiem "Kā pagatavot ledus kafiju? " un "Piparkūkas, šokolāde, pikanti..... Ziemas kafijas receptes"

 

Vai esat izsalcis pēc kafijas?

Ļoti ceram, ka pēc šī raksta jūs ne tikai paplašināsiet savas zināšanas par kafiju un kafijas pagatavošanas metodēm, bet arī citādāk paskatīsieties uz šīm melnajām neuzkrītošajām pupiņām, kas slēpj daudz pārsteidzošu un interesantu stāstu un garšu!

 
zaļš termoss
roka ar filtru