Glāzes un stipro alkoholisko dzērienu glāzes
Laipni lūgti labo dzērienu cienītāju un visu to, kam patīk dažkārt iedzert, zemē! FormAdore veikalā jūs atradīsiet stikla izstrādājumus visiem gadījumiem: vīna glāzes, liķiera glāzes vai kokteiļu glāzes. Stiprāku šķidrumu cienītāji nebūs vīlušies: viņi atradīs viskija glāzes, konjaka glāzes un degvīna glāzes. Tiem, kuru rokturis kļūst vājāks proporcionāli dzēriena stiprumam, mēs piedāvājam plastmasas glāzes, kas lieliski piemērotas lielām ballītēm, piknikiem vai pasēdēšanai uz terases. No otras puses, eleganti cilvēki izvēlēsies kristāla glāzes, kas lieliski atstaro gaismu. Ir no kā izvēlēties!
Jums jau ir pareizie stikla trauki? Tad izklaidējieties!
749 produkti
Meklēt pēc kolekcijas
Eva Solo glāzes
Orrefors Carat
Marc O'Polo Moments
Villeroy & Boch Octavie
Villeroy & Boch Grand Royal Gold
Villeroy & Boch Grand Royal
Villeroy & Boch Manufacture Rock Blanc
Villeroy & Boch Manufacture Rock
Villeroy & Boch Boston
Villeroy & Boch La Divina
Villeroy & Boch Maxima
Villeroy & Boch Toy's Delight
Huta Julia i Kristoff Polski Stół
Orrefors More
Orrefors Nobel
Orrefors Street
Ferm Living Ripple
Kähler Hammershøi
Holmegaard Forma
Huta Julia HopOnTop
Holmegaard Christmas
Villeroy & Boch MetroChic
Villeroy & Boch Boston Coloured
Villeroy & Boch Ovid
Villeroy & Boch Opera
Villeroy & Boch Purismo Bar
Villeroy & Boch Purismo Specials
Orrefors Informal
Orrefors Difference
Orrefors Intermezzo
Nude Rock & Pop
Orrefors City
Koziol Club
Kartell Jellies
Zone Denmark Rocks
Iittala Raami
Seletti Cosmic Diner
Holmegaard Charlotte Amalie
Holmegaard Idéelle
Holmegaard Cabernet
Holmegaard Regina
Spiegelau Salute
Spiegelau Festival
Spiegelau Style
Rosendahl Premium Glass
Holmegaard Fontaine
Huta Julia Linea
Huta Julia Łatki
Alessi Mami
Iittala Essence
Iittala Ultima Thule
Huta Julia Veranda
Rosendahl Grand Cru
Tendences, jaunumi un padomi.
Izvēlēties piemērotu glāzi pasniedzamā vīna veidam ir īsta māksla, un, lai gan daži ražotāji mūsdienās piedāvā glāzes, kas pielāgotas katrai vīnogu šķirnei un vīna reģionam, vīna pazinējam bez lielas kaitēšanas būs nepieciešamas tikai dažu veidu glāzes. Lai gan senos laikos šī cēlā dzēriena baudīšanai izmantoja zelta un sudraba kaususus, vislabāk vīns jūtas stikla glāzēs, kuras šim nolūkam tiek izmantotas kopš 15. gadsimta. Neskatoties uz izskatu, dzēriena uztveri ietekmē glāzes krāsa, forma un izmērs. Lai gan nav standartu, kas noteiktu konkrētu vīna veidu glāžu izmēru un formu, ir pieņemti vairāki vispārpieņemti noteikumi.
Pirmkārt, traukam, kurā pasniedz vīnu, jābūt izgatavotam no caurspīdīga, plāna stikla. Tikai tā mēs varēsim novērtēt dzēriena krāsas īpašības, blīvumu un dzidrumu. Sarkanvīna glāzēm jābūt lielākām nekā baltvīna glāzēm, ar platāku un zemāku kakliņu. Ir labi, ja glāzes mala ir šaurāka nekā vidusdaļa - tas ļauj savākt un pilnībā izbaudīt cēlā dzēriena aromātus. Baltvīna trauki, kas ir mazāki un mazāk izspūruši, var būt tulpes formā. Īstiem vīna pazinējiem vajadzētu arī uzkrāt brilles pilnvērtīgam sarkanajam Burgundijas vīnam, kas ir diezgan lielas, ar ievērojamu platumu un augstu kāju. Tas ļauj liķierim pilnībā izcelt savu garšu. Nepieciešamas arī īpašas šampanieša glāzes ar tievu un šauru kakliņu, kas ilgāk saglabā burbuļus dzirkstošus.
Lai gan glāžu formu un lielumu stingri nenosaka nekādi noteikumi, vīna pasniegšanas veids tajās ir pakļauts noteiktiem noteikumiem. Vispirms pirms pasniegšanas glāzes jāizskalo ar ūdeni bez mazgāšanas līdzekļiem, lai putekļi un ķimikālijas neietekmētu vīna garšu. Ja pie vakariņām pasniedz dažādu veidu vīnu, katram vīna veidam atbilstošas glāzes jānovieto 45° leņķī, patēriņa secībā no labās puses uz kreiso. Tās jāpiepilda tikai aptuveni līdz 1/3 no to augstuma, lai viesi varētu "virpināt vīnu". Tas ļaus atklāt un pilnībā novērtēt visu dzēriena buķeti. Dzerot glāzi jātur pie kātiņa, nevis pie augšdaļas, lai nevajadzīgi neskarsētu glāzes saturu. Ja ievērosim šos dažus pamatnoteikumus, mums būs iespēja izbaudīt visas cēlā dzēriena īpašības, nepārkāpjot vispārpieņemtos dzīvesprasmes noteikumus.
No otras puses, arī smagāku dzērienu, piemēram, viskija, dzeršanai ir savi noteikumi. Viskija glāzes parasti ir platas un zemas, lai uzturētu dzērienu zemā temperatūrā - dažkārt tām ir oriģināla forma. Zinošāki iesaka degustēt viskiju tikai ar ledu vai, vēl labāk, ar dzesējošiem akmeņiem, lai dzērienu atdzesētu, neatšķaidot to. Lai izbaudītu lieliski pasniegta dzēriena garšu, ir vērts iegādāties dzesēšanas piederumus, veidnes un ledus piederumus.
Alkohola eksperti iesaka alu dzert arī īpašās alus krūzēs un glāzēs. Pareiza trauku forma ļauj pilnībā izcelt alus, īpaši kraft alus, garšu. Komplektējiet ērtu noderīgu alus piederumu komplektu, piemēram, alus dzesētājus, paliktņus un pudeļu atvērējus, lai tie vienmēr būtu pa rokai, kad vēlēsieties aukstu alus glāzi.