Laba panna ir viens no būtiskākajiem virtuves piederumiem. Mēs varam izvēlēties no keramikas pannasLaba panna ir svarīgs virtuves piederums katrā virtuvē. Panna bez taukiem vai pannas ar noņemamiem rokturiem ir citi pieejamie šī neaizstājamā virtuves aprīkojuma veidi. Jums būs nepieciešama arī cita panna, lai ceptu gardas pankūkas, cita panna vistas gaļas grilēšanai vai Āzijas ēdieniem. Pannu netrūkst, bet kura ir labākā? Mēs esam pārliecināti, ka turpmāk sniegtais saraksts atvieglos jums izvēli par ideālo produktu.
Kādu pannu iegādāties?
Panna ir piederums, bez kura virtuvē diez vai var iztikt. Plašais klāsts var likt jums izvēdināt galvu. Keramikas panna, vara panna, alumīnija panna, panna steikiemolām vai cepeškrāsnsizturīga panna Šie ir tikai daži no ieteikumiem. Tāpēc pirms konkrētas izvēles izdarīšanas jums jāapsver, kādām funkcijām jābūt pannai un kādus ēdienus vēlaties ar to gatavot. Pērkot pannu, ir vērts apsvērt konstrukcijas materiālu, pārklājuma veidu un paredzēto lietojumu.
Čuguna panna, alumīnija panna, vara panna... Uzziniet vairāk par visiem pannu veidiem!
Katliņus var iedalīt pēc materiāla, no kura tie ir izgatavoti. Kāda veida pannas var atrast FormAdore?
Kura panna ir veselīgākā? Tāda, kas ir droša mūsu veselībai un videi un kas cepšanas laikā neizdala nekādus kaitīgus savienojumus. Protams, panna ar pārklājumu, kas izgatavots no minerālu un māla kombinācijas, kas apdedzināta ļoti augstā temperatūrā, t. i., keramikas pārklājumu, ir viena no labākajām pannām tirgū. Šis pārklājums nereaģē ne ar vienu no pārtikas produktu sastāvdaļām, tāpēc tasneietekmē gatavotā ēdiena garšu vai smaržu. Pannas ar pārklājumu Keramikas pannas uzkarst vienmērīgi un ilgi saglabā siltumu, taču ir svarīgi atcerēties, ka tāsnedrīkstpakļaut straujām temperatūras izmaiņām, jo tas var izraisīt bojājumus. Jāatzīmē arī tas, ka keramikas panna irnepielipīgapanna, kas ir ļoti izturīga pret skrāpējumiem.
Smagām, izturīgām un ilgmūžīgām čuguna pannām nav papildu pārklājuma. Tie ir izgatavoti tikai no dabīgiem materiāliem, un tiem ir raksturīga izturība pretskrāpējumiem un visa veida bojājumiem. Čuguna panna lieliski vada siltumu, t. i., tā uzkarst vienmērīgi un ilgi saglabā vēlamo ēdiena temperatūru. Turklāt čuguna materiālam ir augsta izturība pret augstām temperatūrām , tāpēc šāda veida pannas var izmantot arī cepeškrāsnī.
Vara pannas
Vara panna, iespējams, ir visdizainernākā un elegantākā no visiem tirgū pieejamajiem modeļiem. Tomēr tā noteikti nav vienīgā priekšrocība. Varš lieliski vada siltumu - tas uzkarst uzreiz un vienmērīgi sadala siltumu, kas ļauj ātrāk pagatavot ēdienu. Tomēr jāpiebilst, ka labākajām vara pannām ir augstas kvalitātes pārklājums no iekšpuses, kas novērš pārtikas produktu tiešu saskari ar varu. Tas ir tāpēc, ka varš reaģē ar skābiem produktiem, kas maina ēdiena garšu.
Vai meklējat neiznīcināmu pannu, kas ir izturīga pret skrāpējumiem, iespiedumiem vai rūsēšanu? Lūk, tā ir nerūsējošā tērauda panna, kas ir pilnīgi droša jūsu veselībai un lēnām atbrīvo uzkrāto siltumu, lai uz tās gatavotais ēdiens ilgstoši paliktu silts. Tērauda panna ir vislabākā panna gaļas cepšanai.
Alumīnija pannas ir vieglas, parocīgas un ļoti labi vada siltumu . Izvēloties šāda veida pannas, ir jāraugās, lai tām būtu īpašs pret skrāpējumiem izturīgs pārklājums, kas nesatur kaitīgus savienojumus.
Kura panna ir vislabākā pankūkām un kura olām? Pannu klasifikācija pēc to izmantošanas mērķa
Izvēloties pannu, jāņem vērā ne tikai tās konstrukcijas materiāls, izturība un noturība pret dažādiem bojājumiem, bet arī tās mērķis. FormAdore atradīsiet ne tikai tipiskas, klasiskas pannas, bet arī pannas, kas pielāgotas konkrētu ēdienu gatavošanai.
Pankūku pannām ir raksturīga īpaša konstrukcija - tām ir zemas sieniņas, tāpēc pankūku pagriešana uz otru pusi nevienam neradīs problēmas. Turklāt pankūku panna uzkarst ļoti ātri, un tai ir nelīpošs pārklājums, kas ļauj cept ļoti plānas pankūkas ar ļoti mazu tauku daudzumu. Pankūku panna ir aprīkojums, kura nedrīkst trūkt šīs delikateses cienītāja virtuvē. Tā ir arī ideāla panna omletēm.
Grila pannas ļauj pagatavot veselīgus un garšīgus ēdienus. Šai beztauku pannai ir īpašs gofrēts dibens, kas samazina tauku uzsūkšanos ēdienā, tādējādi ļaujot pagatavot viegli sagremojamus un mazāk kaloriju saturošus ēdienus.
Labākā panna Āzijas ēdienu pagatavošanai? Acīmredzot wok panna, t. i. dziļa pannaar īpaši veidotu pamatni, kas ļauj pagatavot garšīgus un aromātiskus rīsu, vistas gaļas un dārzeņu ēdienus vai ceptas nūdeles ar minimālu tauku daudzumu. Wok panna ir ideāls aprīkojums, lai ātri pagatavotu ēdienus, kuriem nepieciešama ļoti spēcīga maisīšana un pat kratīšana, kas ir iespējama, pateicoties augstajām sieniņām. Turklāt dziļās wok pannas lieliski saglabā karstos tvaikus, tāpēc ēdiens ātrāk kļūst mīksts un ir ļoti sulīgs.
Olu un pankūku cepšanas panna
Olu un sautējamo olu pannai ir iedobumi, lai olas vai sautētās olas tiktu pagatavotas vienādā veidā un lielumā . Panna ceptām olām vai pūkainām pankūkām ir pieejama vairākās versijās. Papildus pannām ar klasiskiem diskiem jūs atradīsiet arī labāko pannu pankūku cepšanai sirsniņu, smaidiņu vai sniegpārslu formā .
Ja jums ir indukcijas plīts, jāpārliecinās, vai izvēlētā panna ir piemērota šāda veida plītīm. Tas ir tāpēc, ka indukcijas pannas dibens ir izgatavots no feromagnētiska materiāla, un tikai šāda panna tiks uztverta ar indukciju. Labākā indukcijas panna? Lielisks šāda veida aprīkojuma piemērs ir, piemēram. WMF panna vai Fissler panna.
Vai jau zināt, kādam pannu komplektam jābūt jūsu virtuvē? Jums noteikti būs nepieciešams maza panna un liela 32 cm panna, panna ar vākukā arī panna gaļas, pankūku, olu cepšanai vai grilēšanai. Izvēle ir patiešām liela. Mēs esam pārliecināti, ka FormAdore atradīsiet visu, kas jums nepieciešams!