Īsti poļu vakariņas neiztikt bez kartupeļu biezeni (pazīstams arī kā kartupeļu biezputra) un labi saputota kotleta. Galu galā, kurš no mums nav pazīstams ar raksturīgo gaļas sitiena skaņu svētdienas rītos? Katras poļu sievietes un vīrieša virtuves atvilktnē ir gaļas maļamais āmurs un kartupeļu prese.

Pirmajā sagatavošanas posmā būs nepieciešams koka vai metāla gaļas maļamais āmurs - neatkarīgi no tā, vai runa ir par cūkgaļas karbonādi vai de volaille, gaļai ir jāsagatavo pareizais maigums. Ar tērauda āmuru vai gaļas spiedi vārītus kartupeļus var ātri sablenderēt līdz ideālai krēmveida konsistencei. Viens, divi, trīs - viss ir izdarīts! Visbeidzot, ar ķiploku vai citrusaugļu spiedi izspiediet nedaudz ķiploku un citrona salātu mērcē ar vinegrētu. Un gardas vakariņas ir gatavas!

41 produkts