Kafijas vārītājs vai kafijas automāts?
Kafijas grauzdētājus un kafijas pagatavošanas aparātus dažkārt savstarpēji jauc un uzskata par vienu un to pašu ierīci. Ir pienācis laiks novērst šo neskaidrību - tās ir divas pilnīgi atšķirīgas kafijas pagatavošanas ierīces. Uzziniet, kādas ir atšķirības, kā pagatavot kafiju katrā no tām un kura ir labākā izvēle atkarībā no jūsu vēlmēm!
Kafijas automāts - klasisks un elegants
Tradicionālais kafijas automāts, kas pazīstams arī kā macinette, kupres vai mokas automāts, ir pazīstams kopš 1933. gada. Toreiz dizainers Luidži De Ponti izgudroja pirmo šāda veida piederumu, kas ļāva pagatavot dzērienu kā no vislabākās kafejnīcas. Tas ir veidots kā maza saspiesta tējkanna, kas ļauj pagatavot perfektu espresso kafiju. Kafijas novārījumu, kas ir diezgan stiprs un biezs, var izmantot kā pamatu piena kafijai, piemēram, kapučīno vai latte, vai arī to var viegli atšķaidīt ar ūdeni - lai gan stipras garšas cienītāji šādai kafijai neko nepievienos. Kafijas automāts ir lieliska alternatīva dārgākam kafijas automātam, kas aizņem daudz vairāk vietas. Atšķirībā no tā tas nav jāglabā uz darba virsmas - to var glabāt virtuves skapītī un izņemt ārā tikai pagatavošanai, tādējādi ietaupot vērtīgu vietu.
Maciņi atšķiras pēc formas, materiāliem, no kuriem tie ir izgatavoti, vai plīts veida, uz kuras tos var izmantot. Visizplatītākais kafijas automāta veids ir leņķa formas, kas izgatavots no tērauda vai alumīnija. Arvien vairāk ierīču var veiksmīgi izmantot gan uz gāzes, gan indukcijas plītīm.
Kā pagatavot perfektu kafiju kafejnīcā?
Ja vēlaties pagatavot kafiju kafijas automātā, vispirms ir jāsagatavo ūdens - vislabāk mīksts un iepriekš nevārīts. Ielejiet automāta apakšējā tvertnē tik daudz ūdens, lai tas sasniegtu drošības vārsta apakšu. Ūdens temperatūra ir atkarīga no personiskajām vēlmēm. Nākamais solis ir iepildīt kafiju - lai pagatavotu vājāku kafiju, vienkārši piepildiet pusi tvertnes. Ja dodat priekšroku stiprākam, pilnīgākam dzērienam, varat ieliet kafiju tā, lai tā sasniegtu pašu piltuves malu. Kad kafija ir ielieta un izlīdzināta, piemēram, ar karotīti, jūs vienkārši ievietojat piepildīto piltuvi kafijas automāta apakšā kopā ar ūdeni un savienojat abas piltuves kopā. Nākamais solis ir tikai pagatavot kafiju uz plīts - tātad novietojiet kafijas automātu uz degļa, ieslēdziet vidēju karstumu un pagatavojiet kafiju tikai līdz brīdim, kad pārstāj izdalīties tvaiks. Ja kafija uzvārīsies, tai var būt rūgta pēcgarša - tāpēc ir vērts pārliecināties, ka kafijas automāts ir noņemts no karstuma, tiklīdz kafija sāk "burbuļot".
Virzuļa kafijas pagatavošanas ierīce - maksimāla ērtība un lietošanas ērtums
Virzuļu kafijas pagatavošanas ierīce nedaudz atšķiras no kafijas automāta - kaut vai tikai pēc konstrukcijas. Tā ir virzuļa tipa ierīce, ko dēvē arī par franču spiedi vai virzuli, ko var izmantot arī daudzu citu uzlējumu pagatavošanai, piemēram, zāļu vai lapu tējas pagatavošanai. Pirmo reizi tā konstrukcija tika patentēta jau 1852. gadā. Virzuļa kafijas pagatavošanas ierīce sastāv no cilindra, kas izgatavots no stikla, un virzuļa, kas savienots ar vāku un rokturi. Pie virzuļa ir piestiprināts arī cilindra diametra siets - tas novērš kafijas biezumu nokļūšanu dzērienā. Frančeskopa kafijas spiedes izvēlas galvenokārt to ērtuma un pagatavošanas ātruma dēļ.
Kā pagatavot kafiju kafijas pagatavošanas ierīcē?
Lai pagatavotu kafiju kafijas pagatavošanai virzuļveidīgajā kafijas aparātā, ievietojiet vajadzīgo kafijas daudzumu traukā un ielejiet tik daudz ūdens, lai tikai pārklātu maltas kafijas pupiņas. Pēc tam, kad viss ir viegli samaisīts, varat iepildīt aparātā atlikušo ūdens daudzumu un pēc tam dažas minūtes pagaidīt, lai kafija labi pagatavotos. Kad šis laiks ir pagājis, varat nospiest virzuli līdz pašam vārīšanas aparāta dibenam - tas novērsīs, ka kafijas biezumi nokļūst jūsu tasītē vai krūzē. Vislabāk ir iepildīt gatavo kafiju traukos uzreiz pēc pagatavošanas.
Kafijas vārītājs vai kafijas automāts - kādu piederumu izvēlēties?
Nav vienas pareizas atbildes uz jautājumu, kurš kafijas pagatavošanas piederums ir labāks risinājums. Ja vēlaties ātrāku kafijas pagatavošanas procesu un maksimāli ērtu lietošanu, izvēlieties virzuļu kafijas pagatavošanas ierīci. Virzuļu vārītājs ir daudz universālāks - atšķirībā no kafijas pagatavošanas ierīces tas ļauj pagatavot arī tējas lapu vai dažādu garšaugu uzlējumu. Tam nav nepieciešama arī piekļuve plītītei - pietiek tikai ar verdošu ūdeni un samaltām kafijas pupiņām.
Savukārt, ja jūs augstu vērtējat pašu kafijas pagatavošanas rituālu un uzskatāt to par relaksējošu rīta vai pēcpusdienas rutīnas sastāvdaļu, tad kafijas automāts varētu būt labāka izvēle. Tā lietošana ir nedaudz sarežģītāka un prasa veltīt vairāk laika, taču daudziem kafijas dzērājiem tā ir nepārspējama ierīce. Ja jums ir jāizvēlas, jums vispār nav jāaprobežojas tikai ar vienu piederumu. Jūs varat ieguldīt līdzekļus gan kafijas pagatavošanas aparātā, gan kafijas automātā par optimālu cenu un pārliecināties, kura ierīce jums labāk derēs. FormAdore klāstā ir gan tradicionālie kafijas pagatavošanas aparāti, gan ērti virzuļu vārītāji.
Tie ir pasaules labāko ražotāju produkti, kas līdz šim nav vīlušies pat visprasīgākajiem lietotājiem.Ir vērts arī ņemt vērā, ka kafijas pupiņas tiek maltas atšķirīgi kafijas aparātam un kafijas pagatavošanas aparātam, kā arī atšķiras maisījumu sastāvs un pats grauzdēšanas process atkarībā no tā, kādā kafijas pagatavošanas ierīcē tās gatavosiet.
Labākie kafejnīcu un alus darītavu ražotāji
Vispopulārākie - gandrīz visā pasaulē - ir Itālijā ražoti kafijas automāti. Galu galā, kafija nekur negaršo tik labi kā šajā atmosfēriskajā, saules pielietajā valstī! Pazīstams un iecienīts makinetu ražotājs, cita starpā, ir Alessi, kura produktus var viegli iegādāties FormAdore. Šī cienījamā zīmola kafijas automāti uzreiz piesaista uzmanību ar savām pievilcīgajām formām, bet galvenokārt tie izceļas ar augstu izturību un ilgmūžību. Ja meklējat modeli, kas kalpos gadiem ilgi, ir vērts pievērst uzmanību arī Guzzini vai Gefu zīmolu ieteikumiem.
Savukārt, ja runa ir par kafijas pagatavošanas aparātu, kas palīdzēs pagatavot aromātisku kafiju katru dienu, tad Espro vai Stelton modeļi ir lieliska izvēle - lai gan arī Alessi un Guzzini kolekcijās ir interesanti kafijas pagatavošanas aparāti. Tāpat kā kafijas pagatavošanas automāti, tie izceļas ar savu eleganto dizainu un, turklāt, arī ar ārkārtīgi vienkāršo lietošanu.
FormAdore veikala sortimentā ir atrodami gan šo zīmolu kafijas automāti, gan franču preses aparāti - plašā izvēle ļauj atrast ideālo modeli katrai virtuvei. Kafijas un ceļojumu cienītāji atradīs pat ceļojumu pilienu pagatavošanas aparātu, ko var viegli ievietot mugursomā. Neatkarīgi no tā, kāda veida piederumu jūs izvēlēsieties, jūs varēsiet izbaudīt neatkārtojamu kafijas garšu, kad vien to vēlēsieties.
Kur vēl var pagatavot kafiju?
Klasiskais kafijas automāts vai virzuļa kafijas vārītājs nav vienīgās ierīces gardas kafijas pagatavošanai, lai gan tieši tām priekšroku dod tradicionālu un vienkāršu risinājumu cienītāji. Pēdējos gados priekšplānā ir izvirzījušies mūsdienīgi espresso automāti, kas aprīkoti ar dažādām programmām, automātisku piena putotāju vai tasīšu uzsildīšanas funkciju. Izšķir kolbas, spiediena un pārlejamās kafijas automātus - katrs no tiem lietotājam piedāvā dažādas iespējas. Populāri ir arī pilinātāji ar papīra filtriem, kas ir pazīstami jau gadiem ilgi un kurus var izmantot pārlejamās kafijas pagatavošanai tikai dažu mirkļu laikā.
Tāpēc lielākajiem kafijas garšas un aromāta cienītājiem ir īsts izvēles lauks, izvēloties kafijas pagatavošanas ierīci. Ja vēlaties uzzināt vairāk par pilinātājiem, izlasiet žurnālu "Kas ir pilinātājs un kā to lietot?" Savukārt, ja jūs interesē espresso automātu tēma, iesakām izlasīt žurnālu "Kā izvēlēties labāko espresso automātu?".
Un, kad esat pagatavojis kafiju, ir laiks to pasniegt stilīgi!
Ar kafijas automātu vai kafijas pagatavošanas ierīci vien nepietiek - kafija vēl ir jāpasniedz pareizajā veidā! Ar pareizajiem galda piederumiem kafija var garšot vēl labāk un tās dzeršanas rituāls var kļūt vēl patīkamāks. FormAdore jūs atradīsiet simtiem oriģinālu krūžu, krūzīšu un glāžu, kas ļaus jums pasniegt kafijas biezeni neierastā veidā. To klāsts ir no klasiskā baltā porcelāna bez dekoratīviem papildinājumiem līdz viskrāsainākajiem priekšlikumiem unikālās formās. Papildus tasītēm un krūzēm jums ir nepieciešamas arī karotes - un tām nav jābūt garlaicīgām un parastām. Un, ja jūs vai jūsu tuvinieki nespējat iedomāties kafiju bez piena un cukura, jums vajadzētu savu kolekciju papildināt arī ar elegantu krējuma un cukura trauku. Arī tās ir pieejamas mūsu klāstā!
Apskatiet kafijas pagatavošanas aparātus un kafijas automātus, kas jūs gaida FormAdore klāstā, izvēlieties ideālo modeli un sāciet vēl vairāk baudīt kafijas pagatavošanu!