Kā pagatavot kafiju bez kafijas automāta? Šeit ir 3 vienkārši veidi.
Vai labai kafijai jābūt gatavotai no kafijas automāta? Protams, ka ne! Jums nav jātērē bagātība, lai no rīta izbaudītu to. Šeit ir piedāvāti lēti un ērti lietojami aparāti, kas ļaus jums dažu mirkļu laikā pagatavot gardu, aromātisku dzērienu. Un, pateicoties to kompaktajam izmēram, tie ir lieliski piemēroti jebkurai virtuvei.
Mājās brūvēta kafija
Vai jūs sapņojat katru dienu dzert gardu kafiju, bet profesionāla kafijas automāta cena jums sagādā galvassāpes? Vienkārši iegādājieties kādu no mūsu kafijas pagatavošanas aparātiem, un katru dienu baudīsiet ne sliktāku kafiju nekā jūsu iecienītajā kafijas veikalā.
Mēs nepievienojam pienu vai krējumu mūsu turku kafijai.
Turku stila kafija
Izmēģiniet pagatavot turku stila kafiju jau šodien. Tas aizņem mazliet vairāk laika, nekā nospiežot pogu uz kafijas automāta, bet mēs apsolām, ka tas būs tā vērts.
Sagatavojiet nelielu katliņu ar rokturi - vislabāk der vara katliņš. Ielejiet tajā aukstu ūdeni un ielejiet svaigu kafiju. Šajā gadījumā pupiņām jābūt ļoti smalki samaltām, to konsistencei jābūt līdzīgai miltiem. Uzkarsējiet katlu uz karstuma, gaidot, kad parādīsies putas. Noņemiet to no plīts, lai tas neuzvārītos, pēc tam novietojiet to atpakaļ uz karstā degļa - atkārtojiet trīs reizes. Tagad pacietīgi jāgaida, līdz nogulsnējas biezumi. Voilà - turku tipa kafija ir gatava! Šī kafija ir ļoti stipra un bieza. Pēc izvēles to var garšināt, piemēram, ar kardamonu.
Svaigi malta kafija garantē dzēriena unikālo garšu un aromātu.
Kafija no French Press kafijas pagatavošanas ierīces
Savu rīta dzērienu varat pagatavot arī French Press kafijas ierīcē. Tā vienkāršais dizains ir ļoti ērts lietošanā. Tā ir cilindriska krūze ar virzuli iekšpusē un sietu galā. Viss, kas jums jādara, ir tajā jāielej kafija, jāielej karsts ūdens un jāgaida trīs minūtes. Kafijas pupiņām jābūt samaltām diezgan rupji - smalkas pupiņas var aizsprostot sietu, un tādā gadījumā kafija neizplūst cauri sietiņam. Kad kafija ir pagatavota, uzlieciet vāciņu uz katliņa un pēc tam vienmērīgiem kustībām nospiediet virzuli uz leju .
Frančeskopa ļauj izcelt visu kafijas garšu. Tomēr ir svarīgi neatstāt dzērienu katliņā pārāk ilgi, jo tas var kļūt savelošs un pārāk rūgts. Franču prese vislabāk piemērota lielākām grupām, kad kafiju var uzreiz pārliet tasītēs.
Kafija no kafijas automāta
Trešais veids ir izmantot kafijas automātu . Šī neuzkrītošā ierīce, ko dēvē arī par kafetieri vai makinetu, mūsu virtuvēs atgriežas ar lielu popularitāti. Kafetiere darbojas, izmantojot spiedienu, un ļauj pagatavot patiesi izsmalcinātu espresso ar spēcīgu garšu un aromātu. Pareizi pagatavotam kafijam ir raksturīgs maigs rūgtums. Pirms iegādājaties kafetieri, izlemiet, kurš materiāls jums ir piemērotāks - alumīnija kafetieri ir nedaudz problemātiski kopt, jo tos nedrīkst mazgāt ar mazgāšanas līdzekļiem. No otras puses, to retro gars atsauc atmiņā pirmos dizainus ar to ikoniskajām, stūrainajām formām. Tērauda kannām, no otras puses, ir "noapaļotākas" formas, un tās var mazgāt ar mazgāšanas līdzekļiem. Lūdzu, ņemiet vērā, ka, ja jūsu virtuvē ir indukcijas plīts, jums būs jāizvēlas speciāla kanna, kas paredzēta indukcijai.
Kafijas automāti izskatās lieliski, jo īpaši itāļu kafijas automāti, tāpēc reizēm tas būs arī lielisks dekors. Pirms lietošanas kafijas pupiņas ir jāsamaļ līdz vidēji rupjām, tā, lai tās pieskārienā atgādinātu smiltis.
Inovatīvi kafijas pagatavošanas veidi
Esam sagatavojuši arī kaut ko modernu risinājumu cienītājiem - kafijas pilinātājus. Tā ir stikla krūze, virs kuras ir ievietots ļoti biezs metāla siets. Pēc kafijas iepildīšanas sietiņā to pārlej ar karstu ūdeni no tējkannas. Lēnā pilinātāja filtrācija attīra dzērienu no biezumiem un nodrošina ideālu pagatavošanas līmeni. Pēc dažām minūtēm gatavo kafiju var pārliet tasītēs.
Iepazīstieties arī ar ārkārtīgi populāro kafijas pagatavošanas ierīci Chemex - tas ir melnais zirgs kafejnīcu jaunumu pasaulē. Šī smilšu pulksteņa formas stikla kafijas kanna var lepoties ar vienu no 100 labākā dizaina traukiem. Tas ļauj ātri pagatavot pagatavoto kafiju un pēc tam to viegli pasniegt. Tas noteikti izceļas ar savu oriģinālo dizainu - vienkāršība apvienota ar oriģinalitāti.
Un tagad kaut kas patiesi pārsteidzošs - Cascara. Tā ir kafija, kas ir... tēja! Vai, precīzāk, dažkārt to dēvē par kafijas ķiršu tēju. Tās ir kafijas koka miziņas, kuras gadiem ilgi tika uzskatītas par ražošanas atkritumiem. Tikmēr no tām pagatavotā uzlējuma garša ir neparasta, un vienīgais to trūkums ir sliktā pieejamība. Kaskara jāvāra French Press katliņā vai vienkārši jālej karsts ūdens no tējkannas. Mēs varam eksperimentēt ar proporcijām - dzēriena intensitāte ir atkarīga no mūsu aukslējas jutīguma.
Un ko darīt pēc tam, kad kafija ir pagatavota? Pasniedzot, protams, vēlams skaistā kafijas tasītē. Espresso vislabāk pasniegt mazā espresso tasītē, bet latte - īpašās augstās caffe latte glāzēs. Uzziniet vairāk par to, kā pasniegt kafiju, mūsu žurnālā: Kā pasniegt kafiju: Mazā melnā vai caffe latte vai kā pasniegt kafiju.