Grilēšana jaunā gaismā - receptes prasīgajam
Pavasaris ir atnācis, un tas nozīmē, ka oficiāli var uzskatīt, ka grilēšanas sezona ir sākusies. Parasti to saista ar klasiskajām desiņām, iesmiem vai cūkgaļas kakliņu. Bet kāpēc gan šovasar nepieiet grila tēmai nedaudz citādāk un neizmēģināt pavisam jaunas receptes - piemēram, bez gaļas vai bez glutēna? Iepazīstieties ar mūsu ieteikumiem oriģināliem grila ēdieniem un iedvesmojieties pirms nākamās tikšanās ar mīļajiem!
Uzkarsējiet grilus!
Grila sezona ir pilnā sparā, par to nav šaubu. Mēs visi mīlam pavadīt laiku brīvā dabā ar gardu ēdienu. Pats par sevi saprotams, ka klasika, piemēram, vienkāršas desiņas vai grauzdēti (vai nedaudz apdeguši) grauzdiņi, nekad neizies no modes, bet ko tad, ja mēs ļautos izsmalcinātākām garšām un pārsteigtu savus draugus ar krāsainiem dārzeņu iesmiem vai izsmalcinātiem jampāļiem? Esam apkopojuši dažus netradicionālus, bet gardus ieteikumus, kas noteikti dažādos jebkuru grilēšanas pasākumu.
Un, ja joprojām šaubāties, kādu grila veidu izvēlēties, noteikti izlasiet mūsu žurnālu, kurā mēs jums sniegsim padomus, kā pielāgot savu grila veidu jūsu vajadzībām - žurnālu "Uzkarsējot lielo grila grilu".
Ieteikums veģetāriešiem - iesmi ar haloumi, dārzeņiem un garšaugu mērci.
Veģetāru bārbekjū receptes var patiesi iepriecināt ar savu garšu - un haloumi siera iesmi ir lielisks pierādījums tam. Tas ir pusciets un elastīgs siers, kas karsējot iegūst vēl labāku pēcgaršu - tas ir tieši radīts grilēšanai. Turklāt tajā ir daudz olbaltumvielu un maz tauku, tāpēc tas ir lielisks gaļas aizstājējs. Lai pagatavotu aromātiskus veģetāros iesmus ar haloumi, jums ir nepieciešami daži koka kociņi un šādas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas iesmiem:
- Sastāvdaļas mērcei: - 200 g grieķu jogurta; - ēdamkarote sasmalcinātu diļļu; - ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu; - ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu; - ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu; - ēdamkarote sasmalcinātu dilles; - ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu; - 500 g grilētu dārzeņu, piemēram, paprikas, sēņu, sīpolu, ķiršu tomātu; - kubiņš haloumi siera; - 2 ēdamkarotes olīveļļas; - sāls un pipari garšvielu.
Pagatavošana:
Sastāvdaļas pārberiet bļodā un samaisiet ar olīveļļu, pipariem un sāli. 3. Uz iesmiņa iespraudiet pārmaiņus dārzeņus un haloumi. 4. Uz iesmiņa kociņiem piestipriniet pārmaiņus dārzeņus un haloumi. 5. Sastāvdaļas pārberietbļodā un samaisiet ar olīveļļu, pipariem un sāli. 6. Uz iesmiņa kociņiem sagrieziet šķēlēs dārzeņus un haloumi.
Uzliekot iesmus uz grila, pagaidiet, līdz dārzeņi ir mīksti un siers apbrūnējis. 5. Kamēr dārzeņi un siers cepas uz grila, pagatavojiet mērci - samaisiet jogurtu ar dillēm un pētersīļiem un garšojiet pēc garšas. 6. Pasniedziet iesmus ar mērci.
Tas ir viss! Atliek tikai izklāt iesmus uz šķīvjiem, izvēlēties sev tīkamas papildierīces, piemēram, mīļāko maizi, un izbaudīt grilētu dārzeņu un patīkami čaukstoša siera unikālo garšu.
Grilēti kabači ar sieru un piedevām - vēl viens dārzeņu variants
Ja meklējat vegāniskas garšas nākamajam grilēšanas pasākumam, krēmveida kabači ar dārzeņu un siera piedevām iepatiksies ne vienam vien veģetārietim. Tas ir arī lielisks papildinājums desiņām vai steikam - ļoti daudzpusīgs variants.
Sastāvdaļas:
- 2 vidēji lieli kabači; - 4 lielas sēnes; - iecienītākais siers, piemēram, gouda vai mocarella; - sāls un pipari, malti sarkanie pipari.
Pagatavošana:
Nomazgājiet un nosusiniet kabačus (nemizojiet), tad sagrieziet tos aptuveni 1,5 cm biezās šķēlītēs. 2. Nomazgājiet sēnes, nomazgājiet un sagrieziet plānās šķēlītēs. 3. Siera gabaliņus sagrieziet dārzeņu šķēlīšu lielumā. 4. Kabaču šķēlītes izvietojiet uz alumīnija grilēšanas paplātes un uz tām saklājiet sēnes.
Uz dārzeņiem uzliek siera šķēles un pārkaisa ar sāli, pipariem un maltu papriku. 6. Visu pārklāj ar alumīnija foliju un novieto uz grila - grilēšanas laikā periodiski pagriež foliju ar dārzeņiem uz otru pusi. 7. Visu grilē apmēram 35 minūtes.
Ķirbīšu un sēņu šķēles ar sieru ir gatavas - baudiet!
Patiesi vegānisks variants - grilēti baklažāni ar kraukšķīgu bageti.
Šoreiz ir pienācis laiks vegāniskam variantam - bez siera un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Mēs runājam par kraukšķīgu bagetu ar grilētiem baklažāniem - pirkstu ēdiens!
Sastāvdaļas:
- 3 baklažāni; - glāze olīveļļas; - 2 ķiploka daiviņas; - 2 ēdamkarotes šķidrā medus; - tējkarote franču sinepju; - 2 ēdamkarotes balzametiķa; - bagete; - ķiršu tomāti; - sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Sagrieziet baklažānu apmēram 1,5 cm biezās šķēlītēs. 2. Atlieciet malā uz apmēram 15 minūtēm - šajā laikā dārzeņi atbrīvosies no raksturīgās rūgtās pēcgaršas. 3. Nomazgājiet baklažānu apmēram 1,5 cm biezās šķēlītēs.
Baklažānu noskalojiet ar ūdeni, nosusiniet ar papīra dvieli, pēc tam šķēles noslaukiet ar olīveļļu un pārkaisiet ar sasmalcinātu ķiploku. 4. Pārējai eļļai pievienojiet medu, sinepes un balzametiķi, samaisiet un atlieciet malā - mērce ir gatava. 5.
Novietojiet baklažānu šķēles uz alumīnija paplātes un novietojiet paplāti uz karsta grila. 6. Grilējiet baklažānus aptuveni 4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst mīksti, elastīgi un viegli apbrūnējuši. 7. Grila procesa beigās uzliekiet uz baklažāniem ķiršu tomātus. 8. Apsmērējiet grilētos baklažānus ar mērci un pārkaisiet ar sāli un pipariem.
Grilētos baklažānus pasniedziet uz maizītes, ko var arī viegli apcept uz grila. Šim ēdienam nav nepieciešams nekas cits - tas ir lielisks variants ikvienam, kas ievēro vegānisku diētu.
311,50 €311,50 €
Šķīvji uzkodām Artesano Original ar trīspakāpju servēšanas paplāti 4 daļu
Villeroy & Boch
Izsūtīšana līdz 10 darba dienām
Ideāli piemērots cilvēkiem ar glutēna nepanesību - grilēti batāti ar chimichurri mērci
Arī kartupeļi ir populārs grilēts ēdiens, un tos var pagatavot desmitiem dažādu veidu. Bet ko darīt, ja klasiskos kartupeļus aizstātu ar to saldāko versiju - batātu? Tā ir lieliska barojoša grilēta ēdiena ideja tiem, kas ievēro bezglutēna diētu. Grilēts batāts ar pikantu garšaugu chimichurri mērci nozags daudzu sirdis!
Sastāvdaļas:
- 2 - 4 lieli jamsi; - olīveļļa; - sāls.
Sastāvdaļas čimičurri mērcei:
- Sastāvdaļas: - ķekars pētersīļu; - 1-2 lieli čilli pipari; - liels šalotes sīpols; - svaigi spiesta viena citrona sula; - olīveļļa.
Pagatavošana:
Nomazgājiet un nosusiniet batātes, tad sagrieziet tās apmēram 3 mm platās šķēlītēs. 2. Apsmērējiet šķēlītes ar olīveļļu no abām pusēm un pēc garšas sāli. 3. Uzkarsējiet batātes uz karsta grila un atstājiet, līdz tās apbrūnē (3-10 minūtes) - tām jābūt viegli kraukšķīgām. 4. Sasmalciniet batātes ar olīveļļu no abām pusēm un pēc garšas sāli.
Kamēr jamss cepas uz grila, pagatavojiet mērci - sasmalciniet pētersīļus, sīpolus un čili piparus. 5. Dārzeņus sajauciet ar olīveļļu un citrona sulu. 6. Noņemiet jamsus no grila un pārlejiet tos ar mērci.
71,20 €71,20 €
Mērces trauciņi Artesano Original ar paplāti 4 daļu
Villeroy & Boch
Izsūtīšana līdz 45 darba dienām
133,80 €
Trauks salātiem Uno ar karotēm un sāls un piparu dzirnaviņām 5 daļu
Joseph Joseph
Produkts īslaicīgi nav pieejams
Tortīlija ar grilētu vistas gaļu un dārzeņiem
Wrap, ko dēvē arī par tortilju, ir ēdiens, ko iecienījuši gan lieli, gan mazi. Tas piedāvā daudz iespēju - tikai no jums ir atkarīgs, ko jūs liksiet iekšā pankūkās. Šodien mums ir recepte wraps ar grilētu vistas gaļu un svaigiem dārzeņiem. Kā jūs tos pagatavojat?
Sastāvdaļas:
- Vistas krūtiņa; - aisberga salāti; - ķiršu tomāti; - svaigs gurķis; - sīpols; - sarkanā paprika; - dzeltenais siers; - vistas/gyros garšvielas; - granulēts ķiploks; - olīveļļa. Mērces sastāvdaļas: - sinepes; - majonēze; - dabīgais jogurts.
Pagatavošana:
Vistas fileju sagriež plānās strēmelītēs un ievieto bļodā. 1. Vistas krūtiņas nomazgā un nosusina ar papīra dvieli. 2. Vistas fileju sagriež plānās strēmelēs un ievieto bļodā. 3. Pievieno vistas/gyros garšvielas, granulēto ķiploku un divas ēdamkarotes olīveļļas un visu kārtīgi samaisa. 4. Vistas fileju atliek vēsā vietā. 5. Vistas fileju pārkaisa.
Nomazgājiet un nosusiniet visus dārzeņus. 6. Sagrieziet gurķi, tomātus, papriku un sīpolus kubiņos/ šķēlītēs, bet aisberga salātus sagrieziet nelielos gabaliņos. 7. Novietojiet vistas gabaliņus uz karsta grila un grilējiet aptuveni 10 minūtes no katras puses, lai tie būtu izcepti un labi apbrūnējuši. 8. Vistas gabaliņus uzkarsējiet uz grila.
Gatavās gaļas strēmelītes ievietojiet tortiljas pankūkās, pievienojiet dārzeņus un rīvētu sieru. 9. Pankūkas iesaiņojiet iecienītajā veidā un uz dažām minūtēm (no katras puses) novietojiet uz grila, lai siers iekšpusē izkustu. 10
Pa to laiku pagatavojiet vienkāršu mērci, sajaucot sinepes, majonēzi un dabīgo jogurtu - pielāgojiet proporcijas, lai mērce atbilstu jūsu un jūsu viesu gaumei. 11. Noņemiet apcepumus no grila un pasniedziet tos ar sagatavoto mērci.
Šī ir maltīte, kas patiks ikvienam - neatkarīgi no vecuma. Ja vēlaties, varat to pagatavot arī vegānisku, aizstājot vistas gaļu ar kūpināta tofu gabaliņiem. Iespējas ir bezgalīgas!
222,20 €222,20 €
Galda piederumu komplekts Arthur 24 daļu
Villeroy & Boch
Izsūtīšana līdz 10 darba dienām
Garšvielas ir visa pamatā
Neviens grila ēdiens nav veiksmīgs bez pareizajām garšvielām. Sāls un pipari, kečups un sinepes ir absolūts pamats, taču varat izvēlēties arī mazāk pamanāmas garšas un garšvielas, piemēram, čilli, koriandru vai īpašas grilēšanas garšvielas gatavos komplektos.
Izstādiet tās pareizajā veidā, izmantojot stilīgas bļodas vai garšvielu smalcinātājus no AdHoc.
Kaut kas mazajiem un saldumu cienītājiem - grilēts banāns ar riekstu piedevu.
Grils mums parasti asociējas ar sāļām receptēm. Tomēr ir labi zināt, ka uz grila var pagatavot gardu desertu - grilētu banānu! Ir daudz šī saldā ēdiena versiju - šodien mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot grilētu banānu ar riekstu apkaisījumu.
Sastāvdaļas:
- 4 nogatavojušies banāni; - ¼ glāzes sasmalcinātu valriekstu; - ¼ glāzes sasmalcinātu mandeļu; - 2 ēdamkarotes sviesta; - tējkarote kanēļa; - ¼ glāzes medus; - ¼ glāzes izspiestas apelsīnu sulas; - sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Lai pagatavotu riekstu pārslu, valriekstus un mandeles sajauc kopā un sadala divās daļās. 2. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno vienu daļu riekstu pārslu un kanēli un maisa apmēram 2 minūtes (nepalielinot karstumu). 3. Pievieno apelsīnu sulu, medu un šķipsniņu sāls un maisa, līdz sastāvdaļas apvienojas un mērce sabiezē. 4. Ielej apelsīnu sulu, medu un šķipsniņu sāls un maisa, līdz mērce sabiezē.
Noņemiet mērci no karstuma un nomizojiet banānus. 5. Sagrieziet banānus gareniski un novietojiet tos uz grila ar ādu uz leju. 6. Grilējiet banānus 2-3 minūtes no katras puses - tie būs gatavi, kad būs mīkstāki un viegli apbrūnējuši.
7. Grilētus banānus pārliek uz šķīvja, pārkaisa ar otru valriekstu pārslu daļu un pārlej ar valriekstu mērci.
No domas par šo desertu jums sāk laisties siekalas! Ja līdz šim grilu esat izmantojuši tikai gaļas vai dārzeņu pagatavošanai, tagad uz to skatīsieties pavisam citādi.
5,60 €5,60 €
Papīra salvetes Old Luxembourg Brindille 33 cm 20 gab.
Villeroy & Boch
Izsūtīšana 24 h laikā
Visas šīs receptes ir lieliski piemērotas arī bārbekjū pannai. Tāpēc, ja jums nav iespējas iekurināt tradicionālo grilu, sagādājiet sev labu pannu un izbaudiet savas iecienītās garšas neatkarīgi no laikapstākļiem un gadalaika.
FormAdore veikalā atradīsiet izturīgas čuguna un tērauda grila pannas, kas kalpos jums daudzus gadus! Lai gūtu priekšstatu par šo tēmu, iesakām mūsužurnālu "Grila panna - dzelzs vai tērauds?".