PADOMI

Grila panna - čuguna vai tērauda? Kuru izvēlēties?

Grila panna - čuguna vai tērauda? Kuru izvēlēties?

Author:

Jānis Krūmājs

16.05.2024

Grila panna ir lielisks veids, kā baudīt garšīgus un daudz veselīgākus ēdienus, taču tās izvēle var šķist diezgan sarežģīta. Galīgā lēmuma pieņemšanu nepadara vieglāku pieejamo veidu un modeļu skaits. Populārākās ir čuguna pannas vai pannas no nerūsējošā tērauda. Uzziniet, ar ko atšķiras šie divi piederumu veidi, un izlemiet, kurš no tiem jums ir piemērotākais.

Grila panna - grilēta ēdiena garša jebkurā gadalaikā

Grila panna ļauj pagatavot garšīgus, aromātiskus ēdienus daudz veselīgāk, tāpēc tā būs ideāla izvēle tiem, kas vēlas uzlabot savu veselību un figūru ar ikdienas uzturu. Tas ir tāpēc, ka tam nav nepieciešams izmantot tik daudz tauku kā parastai cepšanai, un daži veidi ļauj cept pilnīgi bez taukiem. No citām pannām tā atšķiras ar savu viļņoto virsmu, kas padara gaļu vai dārzeņus līdzīgus tiem, kas izņemti no tradicionālā grila. Tauki, kas no gaļas cepšanas laikā izdalās grilēšanas laikā, tā vietā notecē apakšā esošajos padziļinājumos. Grilēšanas pannas parasti ir izgatavotas no nerūsējošā tērauda vai alumīnija. Materiāls, no kura ir izgatavots piederums, cita starpā ietekmē galīgo grilēšanas laiku. Visbiežāk tie ir kvadrātveida vai taisnstūra formas, lai gan ir sastopami arī apaļi modeļi.

Kāpēc izmantot grila pannu?

Tradicionālās pannas nomaiņa pret grilēšanas pannu sniedz vairākas priekšrocības - ne tikai veselībai. Tomēr nevar noliegt, ka uz tās jūs pagatavosiet vismazāk kaloriju saturošus ēdienus. Grilēšana ir veselīgākais ēdiena gatavošanas veids - neatkarīgi no tā, vai runa ir par gaļu vai dārzeņiem. Turklāt grila pannām ir biezāka pamatne, kas, pareizi uzkarsēta, ne tikai vienmērīgi izdala siltumu, bet arī daudz ilgāku laiku. Tā rezultātā jūs varat baudīt lieliski izceptus ēdienus, vienlaikus taupot elektroenerģiju. Tā ir arī ļoti universāla, paredzēta lietošanai uz visu veidu plītīm un pat cepeškrāsnī. Turklāt, cepot pannā, nav nepieciešams vāks - ēdiens neizšļakstās apkārt, kā tas notiek, cepot klasiskā veidā. Tādējādi gaļa kļūst vēl maigāka, un jums... nav jātērē laiks papildu piederumu mazgāšanai. Turklāt sastāvdaļas nepielīp pie dibena, un pēc pagatavošanas tās izskatās un garšo gandrīz identiski kā uz tradicionālā grila pagatavotās. Tas nozīmē, ka jūsu iecienītākā grilēta fileja vai iesmiņi var būt uz galda neatkarīgi no gadalaika un laikapstākļiem. Rievotais dibens ne tikai uzlabo gaļas vai dārzeņu izskatu, bet arī atvieglo tauku notecēšanu no ēdiena. Tas viss padara grilēšanas pannas lietošanu ikdienā patīkamu.

Visas pannas jūs gaida FormAdore interneta veikalā





Mums ir gandrīz 50 grilēšanas pannas, kuras jūs varat atrast ŠEIT! Ja domājat par čuguna pannu, apskatiet produktus ŠEIT. Ja meklējat tērauda grilēšanas pannu, tad apmeklējiet ŠEIT.

Ko jūs gatavojat uz grila pannas?

Grila panna piedāvā daudz iespēju - uz tās gatavotie ēdieni ir ne tikai veselīgāki, bet arī ļoti garšīgi. To parasti izmanto gaļas - vistas krūtiņas, steiku vai cūkgaļas kakla daļas - cepšanai. Ar grila pannu var pagatavot arī gardas zivis, piemēram, lasi, un aromātiskus dārzeņus. Tā ir arī laba izvēle tiem, kam patīk grilēta siera garša. Tomēr jāatzīmē, ka šāda veida panna nav piemērota olu, pankūku vai pankūku pagatavošanai. Tomēr ir vērts, lai tā būtu jūsu virtuvē un jūs jebkurā laikā varētu izbaudīt neatkārtojamo grilēta ēdiena garšu. FormAdore sortimentā jūs gaida dažādu veidu grilēšanas pannas, kas piemērotas gaļas, zivju, dārzeņu vai oščipku cepšanai. To klāsts ir no izturīgiem modeļiem, kas izgatavoti no čuguna vai nerūsējošā tērauda, līdz pannām, kas izgatavotas no alumīnija. Pannas ir pieejamas dažādos izmēros, lai ikviens varētu atrast savām vajadzībām piemērotu izmēru. Starp tām atradīsiet arī lielākas taisnstūra formas grilēšanas pannas, kas ļauj vienlaikus pagatavot vairāk ēdienu, piemēram, Classic modeli no Scanpan vai Noir no Skeppshult. Tagad jums nav jāgaida pavasara un vasaras dienas, lai izbaudītu grilētu papriku, cūkgaļas kotletes vai laša garšu - jūs varat tos ēst, kad vien rodas vēlēšanās!

Čuguna panna - īpasības

Čuguna grilēšanas pannas ir vieni no izturīgākajiem pieejamajiem modeļiem. Izstrādes kvalitāte tieši norāda uz to ilgo kalpošanas laiku - pat bieži lietojot. Turklāt šāda veida grila pannas lieliski izceļ ēdiena garšu. Čuguna modeļus var veiksmīgi izmantot uz indukcijas plītīm, kas noteikti iepriecinās daudzus. Tie ir piemēroti arī lietošanai cepeškrāsnī. Ir vērts atcerēties, ka pannas, kas izgatavotas no šī materiāla, ir vieni no smagākajiem modeļiem. Staub risinājumi, kuriem ir trīsdesmit gadu garantija, ir īpaši interesanti FormAdore klientiem. Ja meklējat labu čuguna pannu grilēšanai, ir vērts pievērst uzmanību arī uzņēmuma Le Creuset priekšlikumiem, piemēram, modelim Signature.


Pieņemot lēmumu par čuguna grilēšanas pannu, ir vērts atcerēties par tās pienācīgu kop šanu. Materiālam nepatīk skābi produkti, piemēram, marinēti gurķi vai citrons - tie var izraisīt ne tikai piederuma virsmas krāsas maiņu, bet arī gatavoto ēdienu metālisku garšu. Turklāt pirms pirmās lietošanas reizes - un pēc katras mazgāšanas - pannas virsmu ir ieteicams ieeļļot, lai noslēgtu čuguna kanālus.

Tērauda grila panna - ar ko tā atšķiras?

Otrs populārs grila pannu veids ir pannas, kas izgatavotas no nerūsējošā tērauda. Kā liecina nosaukums, tām ir raksturīga izcila izturība pret rūsēšanu, bet ne tikai - tās ir izturīgas arī pret skrāpējumiem un mehāniskiem bojājumiem. Kas ir īpaši svarīgi par tām zināt? Tā kā to uzkarsēšanai ir nepieciešams nedaudz ilgāks laiks, tās arī ilgāku laiku atdod siltumu. Tā rezultātā ēdiens saglabā savu temperatūru pat tad, kad plīts ir izslēgta un ēdiens noņemts no degļa. Turklāt tērauda grilēšanas pannas var veiksmīgi izmantot cepeškrāsnī temperatūrā līdz 180 grādiem - ja vien tām nav plastmasas rokturu. Tās ir vienas no salīdzinoši vieglākajām un tāpēc arī ērtāk lietojamas.
Viens no populārākajiem modeļiem mūsu klāstā ir Zwilling Plus grilēšanas panna no nerūsējošā tērauda 18/10. Tāpat kā čuguna pannas, arī nerūsējošā tērauda modeļi ir pienācīgi jākopj - pirms pirmās lietošanas reizes ir ļoti svarīgi tos sacietināt un tā saukto atlaidināt, kā rezultātā tērauds izplešas.

Grila panna - čuguna vai tērauda?

Konkrētas grilēšanas pannas galīgā izvēle ir pilnībā atkarīga no personīgajām vēlmēm. Ja vēlaties ilgmūžību un daudzus gadus ilgu efektīvu lietošanu, čuguna modelis būs vislabākais variants. Tā izturībai nevar līdzināties nekas cits - čuguna pannas spēj kalpot pat desmit gadus. Turklāt čuguna panna izceļ gatavojamā ēdiena garšu - tērauda pannām šādu īpašību vairs nav. Savukārt, ja vēlaties, lai panna būtu viegla un viegli tīrāma, izvēlieties tērauda modeli. Tērauda grila pannas var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, kas nav iespējams čuguna modeļiem. Pirmā tipa piederumi pēc lietošanas zaudē arī savu estētisko pievilcību. Savukārt čuguna pannas izskatās nemainīgas visu laiku - pat pēc daudzu gadu biežas grilēšanas. Tomēr atšķirībā no tērauda pannām tajās nepieciešams izmantot taukus. Abām ir savi plusi un mīnusi - galīgā izvēle ir tikai jūsu ziņā.
Viens ir skaidrs - katra panna palīdzēs jums un jūsu tuviniekiem saglabāt veselību, vienlaikus garantējot lieliskus ēdienus. Ja vēlaties paplašināt savas zināšanas par ēdienu gatavošanu, noteikti izlasiet mūsuceļvedi par to, kā veselīgi cepties pannā!

Izvēloties FormAdore grila pannu, varat būt droši, ka tā kalpos jums daudzus gadus un atbildīs jūsu vēlmēm attiecībā uz grilētiem ēdieniem. Apskatiet visus mūsu klāstā pieejamos modeļus un atrodiet to, kas padarīs jūsu ikdienas ēdiena gatavošanu patīkamāku!