Uzkodu gatavošanas veids - virtuves uzkodu piederumi
Vai jums nācās palikt pēc darba laika un viesi ir ceļā? Vai arī draugi ir ieradušies nepieteiktā vizītē? Izgudrotās uzkodas jau ir izglābušas ne vienu vien ballīti. Pietiek tikai dažu mirkļu un nedaudz kulinārās iedvesmas, lai pārvērstu galdu par gardu un krāsainu bufeti. Vēl tikai daži virtuves servēšanas piederumi, un mēs esam gatavi darbam!
Ne tikai čipsi
Kraukšķi, popkorns, sāļie kociņi - tās ir lieliskas uzkodas, ja dodaties uz kino vai rīkojat bērnudārza ballīti. Ja uzņemat viesus, nav laba ideja viņiem pasniegt uzkodas no plastmasas maisiņa. Tas nenozīmē, ka visa pēcpusdiena jāpavada pie plīts. Lai pagatavotu garšīgas un veselīgas uzkodas, ir nepieciešamas tikai dažas minūtes. Nomainiet krekerus pret šķīvi ar aromātiskiem aukstajiem izcirtņiem un pasniedziet tos ar pikantu mērci atsevišķā mērces traukā. Kraukšķu vietā uz galda nolieciet bļodu ar riekstiem, sālītiem vai saldā karameļā. Ideāli der arī olīvas. Pievienojiet pikantus piparus vai marinētus sīpolus. Vienkārši risinājumi bieži vien ir vislabākie! Pagatavojiet arī ātrus salātus. Pasniedziet tos ar grauzdiņiem, kas pagatavoti no jūsu iecienītākās maizes - to pagatavošana aizņem ne vairāk kā desmit minūtes. Salātu beigās pievieno dažus pilienus olīveļļas un nedaudz pētersīļu dekorēšanai. Šīs uzkodas ir lieliski piemērotas ne tikai ballītēm. Tās var baudīt arī vakarā ar grāmatu vai skatoties mīļāko filmu. Pasniegtas skaistās bļodiņās un salātu bļodās, tās izskatīsies patiešām garšīgi!
Spāņu tapas
Ja var ticēt vēsturei, sākotnēji slavenais tapas bija šķiņķa šķēle, kas pasargāja vīna krūzi no smiltīm un lidojošiem kukaiņiem. Tomēr spāņi ātri vien pamanījās, ka dzērienu var dzert un noderīgo apvalku patērēt. Tā radās tradīcija pasniegt mazas uzkodas. Mūsdienās arī mēs ar prieku pasniedzam tās uz mūsu galdiem. Mazas sviestmaizes, mini sviestmaizes vai kartupeļu tortiljas ar chorizo. Neatkarīgi no tā, vai tās pagatavojat karstas vai aukstas, tās garšo lieliski jebkurā gadījumā. Tās var būt kā mazs ēdieniņš starp lielām maltītēm, bet lieliski noder arī kā pamatēdiens. Vai sapņojat par saulaino Valensiju? Vai varbūt par apburošo Barselonu? Nāciet pie galda! Pasniedziet izdomas bagātus sānu ēdienus uz stilīgiem paliktņiem, ko papildina atjautīgi uzkodu piederumi.
Francijas elegance - dēlis ar sieru
Siers ir populārs našķis ne tikai valstī pie Sēnas. Tas arvien biežāk ir sastopams arī uz mūsu galdiem. Aromātisku siera šķirņu pilns dēlis ir lieliska ideja ballītei vai kino vakaram. Kādus sierus izvēlēties? Ja vēlamies doties kulinārajā ceļojumā uz Franciju, tad tradicionālo Gouda sieru labāk atstāsim brokastīm. Izvēlēsimies kamamberu, brī un rokforu - izvēlieties vismaz trīs šķirnes. Protams, augšējā robeža nav noteikta, jo vairāk, jo interesantāk! Ir vērts atcerēties, ka jāizvēlas pareizie siera naži - katram atsevišķi, lai nesajauktu garšas. S sierus pasniedziet kopā ar maizi, ideāli piemērota, protams, ir franču bagete. Var pasniegt arī ar valriekstiem vai vīnogām. Vīna glāze ir obligāta, un vakars noteikti būs veiksmīgs. Labu apetīti!