Uz kā pasniegt uzkodas? Paplātes, trauki un bļodas
Pēc svētkiem un Jaungada vakara ballītes saglabāsim enerģiju karnevāla ballītei - un iedzīvināsim tradīciju! Tomēr pēc Ziemassvētku iepirkšanās drudža mums parasti negribas pavadīt garas stundas virtuvē. Un daži cilvēki joprojām ir uz diētas, tāpēc nevēlas pavadīt vēl vienu maratonu pie galda. Ātras un vieglas uzkodas ir lielisks risinājums - tikai pārliecinieties, ka ir uz kā tās pasniegt.
Karnevāla pastāvīgā puse
Tā vietā, lai klātu galdu, kas aizņems pusi dzīvojamās istabas, sagaidiet savus viesus stāvus! Papildu vietu labāk pārveidot par deju grīdas daļu. Pēc Ziemassvētku vakara glāstiem visi noteikti varēs baudīt mūziku. Veiksmīgai ballītei nav nepieciešami vakariņu komplekti, pietiks ar izdomas bagātām uzkodām. Zviedru galds vienmēr darbojas - tas ir krāsains un garšīgs, tāpēc ikvienam kaut kas atradīsies! Viesi noteikti var iztikt bez baltiem galdautiem, taču noderēs vienreizlietojamās salvetes. Galu galā dažas uzkodas tiek ēstas ar pirkstiem. Izvēlieties kādu modernu rakstu vai jautru uzrakstu, lai visiem radītu noskaņu.
Elegantas sviestmaizes
Vai sviestmaizes vispār var būt elegantas? Tradicionālā siera bulciņa noteikti nav elegants ēdiens. Tomēr mini bagete ar laša vai avokado pastu ir kaut kas īsti parīzietisks. Pat oficiālu banketu saimnieki būs sajūsmā par šādiem gardumiem. Viss, kas jums jādara, ir tos pienācīgi izrotāt. Krāsainam akcentam izmantojiet ķiršu tomātus, olīvas un zaļo baziliku. Uz dekoratīva paplātes vai šķīvja izvietojiet nelielus tartines - viss kopā būs ārkārtīgi garšīgs galda dekors!
Ja patīk karstās uzkodas?
Karstie ēdieni nav tikai pīrāgi. Jūs varat pasniegt saviem viesiem gardas uzkodas tieši no krāsns. Ceptu kartupeļu vai pildītu olu pagatavošana aizņem tikai mirkli, un tie noteikti iepriecinās ne vienu vien gardēdi. Ātri un iespaidīgi - šķietami nekas, bet tomēr kaut kas! Pasniegt karstas uzkodas tieši no paplātes ir diezgan riskanti, tāpēc, lai neviens nesavainotos, novietojiet tās uz šķīvjiem.
Tradicionālais - rieksti un krekeri
Krekeri un rieksti ir garšīga un populāra uzkoda. Bail no garlaicības? Aizstājiet zemesriekstus ar melnajām olīvām un pasniedziet krekerus ar gardu mērci! Varat pagatavot pat divus: balto mērci ar ķiplokiem un zaļo ar spinātiem. Šis krāsainais maisījums izskatīsies lieliski. Pasniedziet visu elegantās uzkodu bļodiņās - pat neoficiālai ballītei ir nepieciešams jauks noformējums.
Kā jūs teiktu: ir uzkodas - ir ballīte! Nelielas uzkodas ir lielisks papildinājums karnevāla ballītei. Garšīgas un, galvenais, vieglas, tās palīdzēs aizmirst par svētku laikā pieļautajiem uztura grēkiem. Atcerēsimies, ka to pasniegšanas veids ir tikpat svarīgs kā to garša. Tāpēc ir vērts nodrošināties ar dažiem noderīgiem piederumiem.