Kurš piparu dzirnaviņas būs labākais?
Piparu dzirnaviņas ir viens no tiem piederumiem, bez kuriem nedrīkst iztikt nevienā virtuvē. Svaigi maltu piparu garša ir nesalīdzināma ar maisiņā samaltu piparu garšu, un to zina ikviens, kurš ikdienā izmanto šo neuzkrītošo rīku. Tomēr piparu dzirnaviņas izvēle var būt izaicinājums. Daudzi cilvēki domā, vai izvēlēties manuālo vai elektrisko modeli. Svarīgs ir arī izmantotā mehānisma veids un pats materiāls. Tātad, kuri slīpmašīnas ir labākais risinājums? Noskaidrosim!
Piparu dzirnaviņas - manuālās vai elektriskās?
Piparu dzirnaviņas iedala manuālās (mehāniskās) un elektriskās (automātiskās). Pirmie ir ideāli piemēroti tiem, kas novērtē tradīcijas, jo īpaši tiem, kas izvēlas visu ēdiena gatavošanu veikt paši. Tomēr tas no lietotāja prasa zināmu piepūli, savukārt elektriskā piparu dzirnaviņa piparus samaļ pati - un tikai dažu sekunžu laikā. Tāpēc automātiskais variants patiks visiem, kas vēlas ātri, ērti un bez piepūles pagatavot ēdienu. Šī ierīces versija sasmalcina garšvielas ļoti smalki - lai gan arī manuālie piparu dzirnaviņas paveic lielisku darbu. Turklāt lielākajai daļai elektrisko (slotu) dzirnaviņu ir īpašs, vairākpakāpju graudu biezuma regulēšanas mehānisms. Tas ļauj labāk pielāgot garšvielu malšanas pakāpi konkrētajam ēdienam vai personīgajai gaumei. Izvēloties elektrisko piparu dzirnaviņas, ir vērts paturēt prātā, ka tām ir nepieciešamas baterijas, kas jānomaina. Tāpēc ir iespējams, ka malšanas laikā tā var pārstāt darboties - tas nav iespējams ar mehāniskajām dzirnaviņām. Tomēr, ja mājās vienmēr ir bateriju komplekts, tā nav problēma.
Kā redzams, katram risinājumam ir savi plusi un mīnusi - tāpēc izvēle nav visvienkāršākā. Abu veidu dzirnaviņas ļauj izbaudīt daudzu ēdienu neatkārtojamo garšu - neatkarīgi no tā, kuru izvēlēsieties, jūs būsiet apmierināts. Veikalā FormAdore jūs atradīsiet ideālo dzirnaviņas savai virtuvei, neatkarīgi no tā, vai tā ir elektriskā versija vai manuālā - izvēle ir patiešām plaša.
Koka, tērauda vai varbūt plastmasas?
Starp tirgū pieejamajām piparu dzirnaviņām var atrast priekšlikumus, kas izgatavoti no visdažādākajiem materiāliem. Visbiežāk tas ir nerūsējošais tērauds, masīvkoks vai plastmasa, lai gan ir arī modeļi no akmens un stikla. Galīgā izvēle šajā gadījumā ir pilnībā atkarīga no personīgās gaumes vai virtuves vai ēdamistabas dizaina. Koka dzirnaviņas ir gandrīz neiznīcināmie modeļi - tomēr, novietotas pie izlietnes, tās ar laiku var zaudēt savu krāsu biežas saskares ar ūdeni dēļ. Tērauda modeļus raksturo maksimāla izturība, savukārt no plastmasas izgatavotie modeļi ir pieejami visdažādākajās krāsās. Tāpēc tos var pieskaņot jebkuram dizainam bez izņēmumiem. FormAdore veikalā atradīsiet desmitiem dažādu materiālu un krāsu modeļu. Koka un plastmasas, melni, balti un rozā, vienkrāsaini un rakstaini - krāsu izvēle ir plaša! Ja meklējat dzirnaviņas, kas piesaista uzmanību jau no tālienes, apskatiet Audo Copenhagen rozā pudeļu dzirnaviņas vai Bloomingville Malado. Ja meklējat klasiku, labas izvēles iespējas ir Twin dzirnaviņas no AdHoc vai Akasia dzirnaviņas no AdHoc. Izvēle ir tik plaša, ka jūs viegli atradīsiet savai virtuvei piemērotu modeli.
Elektriskās dzirnaviņas - kāda ir atšķirība?
Elektrisko piparu dzirnaviņu vidū izšķir asmeņu un trieciena modeļus. Smalcinātājdzirnaviņas - kā liecina nosaukums - malšanas laikā izmanto pavedienus, kas ir līdzīga mehānisko dzirnaviņu darbībai. Tieši slotu dzirnaviņas ļauj regulēt graudu malšanas pakāpi, neietekmējot piparu kvalitāti. Interesants risinājums no mūsu piedāvājuma, cita starpā, ir AdHoc eMill.3 dzirnaviņas. Savukārt trieciena dzirnavas ir aprīkotas ar īpašiem asmeņiem. Tomēr tām nav malšanas kontroles, kas dažiem cilvēkiem var izrādīties trūkums. Šādā dzirnaviņā maltas garšvielas vienmēr ir smalku putekļu veidā.
Keramikas mehānisms pret tērauda mehānismu
Piparu dzirnaviņas būtisks elements ir tās asmens. Tam jābūt ne tikai ļoti asam, bet arī izturīgam. Pašlaik tiek izmantoti divu veidu mehānismi - keramikas vai tērauda. Pirmais ir dārgāks risinājums, kas piparu graudiņus samaļ ārkārtīgi precīzi. Vissvarīgākais ir tas, ka tas nesasmalcina graudus, tādējādi saglabājot to sākotnējo aromātu un garšu. Keramikas asmeņus raksturo arī liela izturība un noturība pret bojājumiem. Liela dzirnaviņu ar keramikas mehānismu priekšrocība ir to klusā darbība. Ieteicamās dzirnaviņas ar keramikas asmeni ir, piemēram, Audo Copenhagen Bottle Grinder, Blomus Salpi vai Bloomingville Hanif. Ar ko atšķiras dzirnaviņas ar tērauda asmeni? Šādas ierīces, cita starpā, ir arī ļoti izturīgas pret dullināšanu un skrāpējumiem. Nerūsējošais tērauds, no kura izgatavots mehānisms, ir arī ļoti izturīgs pret rūsēšanu. Ja meklējat dzirnaviņas ar tērauda asmeni, meklējiet tikai Peugeot, piemēram, Bali, Royan vai Ouessant modeļus. Uzņēmums ir slavens ar saviem izstrādājumiem ar tērauda mehānismu.
Kāpēc izmantot piparu dzirnaviņas?
Piparu dzirnaviņas var šķist lieks virtuves piederums - galu galā nav grūti nopirkt jau samaltus piparus. Tomēr svaigi malti pipari, tāpat kā daudzas citas garšvielas, piešķir gataviem ēdieniem daudz dziļāku garšu un aromātu. Tāpēc ēdiena garša ir pavisam citāda nekā ēdienam, kas pagatavots ar maltiem pipariem no maisiņa. Kāpēc? Gatavas, samaltas garšvielas, kas uzglabātas burciņās vai maisiņos, daudz ātrāk zaudē savu aromātu un garšu. Noteikti labāk ir ēdienu garšot ar svaigi maltiem pipariem. Turklāt dzirnaviņas ļauj izmēģināt dažādu veidu garšvielas, kas dažkārt ir pieejamas tikai graudu veidā. Atšķirībā no klasiskajām piparu dzirnaviņām ar vāciņu, ar šo piparu dzirnaviņu var arī precīzi izmērīt piparu daudzumu. Turklāt piparu dzirnaviņas lietošana ir ļoti vienkārša - pat tad, ja izvēlaties manuālo modeli. Jūs varat ātri un viegli mainīt daudzu ēdienu garšu. Svarīgi, ka labas kvalitātes piparu dzirnaviņas var iegādāties jau par dažiem desmitiem zlotu. Turklāt, izvēloties dzirnaviņas no estētiskā viedokļa, jūs varat pievienot interesantu dekoratīvu elementu savai virtuves darba virsmai vai ēdamgaldam. Īpaši eleganti izskatās klasiskās rokas dzirnaviņas ar kloķveida rokturi, taču arī mūsdienu elektriskie modeļi var būt stilīgs dizaina elements.
Nav skaidras atbildes uz jautājumu, kura tipa piparu dzirnaviņas būs labākas. Ja dodat priekšroku ērtiem, funkcionāliem un automātiskiem risinājumiem, jums vairāk patiks elektriskais modelis. Tomēr, ja dodat priekšroku tradicionālai pieejai ēdiena gatavošanai un jūs nebiedē neliela piepūle, labāka izvēle jums būs mehāniskā dzirnaviņa. Viens ir skaidrs - FormAdore zīmola klāstā jūs atradīsiet modeli, kas kalpos gadiem ilgi un ļaus jums baudīt vēl labākas garšas ēdienus. Izvēlieties to, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām un ir piemērots jūsu interjeram - ar tik plašu klāstu ideālā dzirnaviņas noteikti jūs gaida!