Kā pareizi pagatavot tēju? Katram savādāk!
Ielejiet, pārlejiet un viss ir gatavs! Daudzi no mums nepievērš lielu uzmanību tam, kā mēs pagatavojam šo dzērienu. Tikmēr mūsu sasteigtais rituāls sagādātu galvassāpes jebkuram tējas cienītājam. Lai gan mēs esam tālu no japāņu tējas ceremonijas, tējas sanāksmes, kursi un semināri vairs nav jaunums. Galu galā, ar katru tējas veidu ir jārīkojas pareizi - un, kad jūs to zināsiet, pat jūsu rīta Earl Gray jūs iepriecinās ar savu unikālo garšu.
Ūdens ir pamats
Aromātiskā dzēriena pamatā, protams, ir ūdens, kas būtiski ietekmē tā kvalitāti. Mēs varam izmantot krāna ūdeni, lai gan par tā kristālisko tīrību varam ticēt tikai uz vārda, un pat neliels hlora daudzums var pilnībā izkropļot mūsu iecienītās tējas garšu. Tad kā ar pudelēs pildītu ūdeni? Noteikti, lai gan izvairieties no vidēji un ļoti mineralizēta ūdens - to cietības līmeņa dēļ tie nav piemēroti vārīšanai. Vislabākā izvēle ir iegādāties avota ūdeni vai izmantot filtru komplektu.
Tējas veids ir svarīgs
Melnā tēja
Melnā tēja ir visbiežāk sastopama mūsu mājās. Tās bagātīgais garšu un aromātu klāsts ir padarījis to ļoti populāru. Lai nodrošinātu, ka uzlējums saglabā visas savas īpašības, ielejiet ūdeni temperatūrā, kas tuvu vārīšanās temperatūrai - ideāli piemērota ir 96 °C. Pārāk karsts tas zaudēs aromātu, bet pārāk auksts samazinās ekstraktivitāti. Pēc 3-4 minūtēm uzlējums ir gatavs pasniegšanai.
Zaļā tēja
Lai gan zaļā tēja par savu popularitāti galvenokārt jāpateicas tās novājēšanas īpašībām, mums vajadzētu novērtēt arī tās oriģinālo garšu un daudzās labvēlīgās īpašības veselībai - tā samazina sirds slimību risku, aizsargā mūsu zobus un stiprina asinsvadus. Novāra to divas minūtes 80-60 °C temperatūrā - ja jums nav termometra, atcerieties, ka 13 minūtes pēc vārīšanas ūdens temperatūra pazeminās līdz aptuveni 75 °C. Zaļās tējas gadījumā vienu un to pašu žāvētu tēju var vārīt līdz pat trīs reizes.
Baltā tēja
Tā ir smalka un maiga tēja, ko dēvē arī par tēju karalieni. Baltā tēja par savu cildenumu jāpateicas jaunajām lapiņām, kas aug uz tējas krūmu galotnēm. Gatavojot balto tēju, izmantojiet 85 °C karsētu ūdeni un pagaidiet 7 minūtes, lai izbaudītu tās izsmalcināto aromātu un nedaudz atsvaidzinošo garšu. Zāļu uzlējumu pagatavošanai izmantojiet verdošu ūdeni un ceturtdaļstundas laikā atstājiet to pārklātu. Tās jāizdzer dienas laikā, lai gan ir zināms, ka visgaršīgākās tās ir kā silts un sildošs dzēriens.
Tējas dzīvesprieks
Saka, ka kafija vislabāk garšo brūnās tasītēs. Tātad, kādās taisīt tēju, lai tā būtu visgaršīgākā? Lai arī kādu veidu jūs izvēlētos, tēja ir jāpasniedz pareizajā vidē. Protams, to var pasniegt īpašās tējas glāzēs, piemēram, termokrūzēs. Taču vispopulārākā izvēle ir tējas krūzes, jo to uz augšu vērstā forma izceļ aromāta dziļumu. Tomēr, pirms ar to piepildāt savu rožaino porcelānu un izvēlaties porcelāna krūzītes, jums ir jāsagādā ideāls trauks tās pagatavošanai. Labākais trauks ir krūze, kas pirms tam ir nedaudz uzsildīta. Tā apaļā un plakanā forma ļaus tējas lapiņām brīvi attīstīties.
Tējkanna - jūsu izvēle, jūsu krāsa
Kura tējkanna man būs vispiemērotākā? Atbilde nav viennozīmīga. Vispirms apsveriet, vai vēlaties elektrisko tējkannu vai gāzes - ir būtisks jautājums, kas jāizvērtē. Ja svārstāties no viena risinājuma uz otru, noteikti izlasiet mūsu žurnālu: Elektriskā vai tradicionālā tējkanna? Abu risinājumu plusi un mīnusi.
Mēs īpaši iesakām tējkannas ar regulējamu temperatūru. Tie ir īpaši noderīgi, kad degustējat dažādu veidu tējas, kurām nepieciešama atbilstoša pagatavošanas temperatūra. Ja jums patīk vecmodīgs dizains tieši no pagājušā gadsimta 50. gadiem, apsveriet iespēju iegādāties retro stila tējkannu, un vēlams ar svilpīti - Šāds tējkanna virtuvē radīs ļoti nostalģisku atmosfēru! Mūsdienīga dizaina cienītājiem arī mums ir kaut kas piemērots - tā ir nerūsējošā tērauda tējkanna.
Visbiežāk meklētās tējkannu krāsas ir:
- elektriskā tējkanna balta
- elektriskā tējkanna sarkana
Ļoti populāras ir arī Smeg tējkannas un KitchenAid. FormAdore mums ir patiešām plaša tējkannu izvēle, tāpēc jūs noteikti atradīsiet kaut ko sev piemērotu!