Pašdarinātas un eksotiskas limonādes receptes - ideāli piemērotas karstām dienām
Ir sākusies vasara un ar to arī saulainas un karstas dienas. Kad no debesīm plūst karstums, ir vērts pievērst īpašu uzmanību ikdienas hidratācijai. Un kā jūs varat nodrošināt, ka dzerat vajadzīgo šķidruma daudzumu? Uzsākot ražot... mājās gatavotu limonādi! Lūk, dažas garšīgu, atsvaidzinošu limonāžu receptes tieši laikā, kad iestājas karstums - ideāli piemērotas gan lieliem, gan maziem.
Tradicionālās limonādes - veselības un atspirdzinājuma deva
Kad runājam par limonādi, parasti ar to saprotam izteikti citronu dzērienu ar medus vai cukura pie devu. Tieši šo klasisko variantu ir iecienījuši lieli un mazi. Tā ir ne tikai garšīga, bet arī lieliski mitrina organismu un garantē vērtīgā C vitamīna devu. Gatavojot to paši savā virtuvē, jūs varat izlemt par augļu, cukura vai iecienītāko piedevu daudzumu - tā, lai visa ģimene varētu priecāties par tā garšu.
Klasika - limonāde
Sastāvdaļas 1,5 litriem limonādes:
- 1 lielais citrons; - 1 laims; - 1 litrs ūdens; - 4 ēdamkarotes cukura; - ledus gabaliņi; - piparmētru lapas.
Pagatavošana:
Nomazgājiet citronus un laimu, nomizojiet un labi izspiediet - tā, lai iegūtu apmēram 400-500 ml sulas.
Tam var izmantot lēno vai manuālo sulu spiestuvi. 2. Cukuru pārlej ar ūdeni un uz lēnas uguns vāra, līdz iegūst sīrupa konsistenci, pēc tam atstāj atdzist. 3. Sulu sasmalcina.
Ielejiet citrusaugļu sulu un iegūto sīrupu krūzī un piepildiet ar ūdeni līdz augšai. 4. Lemonādi vismaz 30-60 minūtes uzglabājiet ledusskapī. 5. Pasniedziet atspirdzinošo dzērienu ar ledus gabaliņiem un piparmētru lapiņām.
Cukuru var aizstāt ar savu iecienīto medu vai saldinātāju - un, ja jums patīk ļoti skāba, kraukšķīga limonāde, varat vispār iztikt bez "saldinātāja"! Visi citrusaugļi gaida šeit!
Kā būtu ar... zemeņu limonādi?
Vasara ir zemeņu mīļotāju iecienīts gadalaiks. Apaļas, saldas un sulīgas, tās garantē ne tikai lielisku garšu, bet arī daudz vitamīnu un vērtīgo polifenolu. Kā no tām pagatavot limonādi? Tas ir vienkārši pagatavojams dzēriens, kas patiks visai ģimenei.
Sastāvdaļas 1,8 litriem limonādes pagatavošanai:
- pus kg zemeņu; - 1 citrons; - litrs ūdens; - ledus gabaliņi; - 3 ēdamkarotes smalkā cukura vai pūdercukura.
Pagatavošana:
Nomazgājiet zemenes zem tekoša ūdens un noņemiet kātiņus. 2. Izspiediet citrona sulu gatavajos augļos un pievienojiet cukuru. 3. Visu sablenderējiet līdz viendabīgai masai, pēc tam pārlejiet to krūzī. 4. Ielejiet krūzī.
Pievieno ūdeni, samaisa un ieliek limonādi ledusskapī uz aptuveni 30-60 minūtēm. 5. Ielej dzērienu glāzēs ar ledus gabaliņiem - dekorēšanai vari izmantot arī piparmētru lapiņas. Ja tev nepieciešams profesionāls augļu blenderis, tas tevi gaida!
Gurķis, gurķis, gurķis, gurķis... atspirdzinošas limonādes versijā.
Varētu šķist, ka vienīgās pareizās sastāvdaļas atsvaidzinošai limonādei ir augļi. Tomēr izrādās, ka šo unikālo vasaras dzērienu var pagatavot arī no... gurķiem! Galu galā tieši šajā gadalaikā tie ir garšīgākie un sulīgākie. Kas vēl nepieciešams, lai izbaudītu lieliski kraukšķīgas gurķu limonādes garšu?
Sastāvdaļas:
- puse lielāka gurķa; - 1 laima; - piparmētru lapas; - 2 litri ūdens.
Pagatavošana:
Nomazgājiet gurķi un sagrieziet to gareniski garās, ļoti plānās šķēlītēs - nemizojot (varat sagriezt arī klasiskās apaļās šķēlītēs). 2. Gurķa gabaliņus ievietojiet krūzē.
Izspiediet lielāko daļu laima sulas un pārējo sagrieziet šķēlītēs ar mizu. 4. Izspiediet laima sulu krūzī ar gurķiem un pievienojiet laima šķēlītes. 5. Limonādi pārlejiet ar ūdeni, pievienojiet piparmētru lapas un samaisiet. 6. Pirms pasniegšanas atdzesējiet limonādi ledusskapī.
Vasara tropos - brīnišķīgas eksotiskas limonādes
Limonādei ir vairāk nekā viens nosaukums, un, lai gan vispopulārākā ir klasiskā versija ar citronu un cukuru, tikpat apburošas ir arī citas versijas. Visiem eksotisko dzērienu un kokteiļu cienītājiem šodien piedāvājam limonāžu receptes ar tropu augļiem, kas vasarā garšos kā nekas cits!
Arbūzu limonāde jeb arbūzu limonāde, kas lieliski piemērota atpūtai dārzā.
Arbūzu limonāde ir viens no populārākajiem variantiem līdzās tradicionālajam citronu variantam. Tā ir ideāla izvēle karstākajam laikam - arbūzu veido gandrīz 93 % ūdens, un tajā ir arī daudz kālija un neliels daudzums nātrija. Tā rezultātā tā lietošana (jebkurā formā) lieliski mitrina organismu. Kā pagatavot mājās gatavotu arbūzu limonādi, kas nozags ne vienu vien sirdi?
Sastāvdaļas uz 1,5 l limonādes:
- 1,5 kg arbūza; - ¾ glāzes svaigi spiestas citrona sulas (apmēram 3 gabaliņi); - 100 g smalkā cukura - pēc izvēles; - 500 ml ūdens; - ledus gabaliņi.
Pagatavošana:
1. Noņemiet arbūza miziņu un izņemiet visas cietās (melnās) sēklas, tad sagrieziet to kubiņos. 2. Pievienojiet arbūzam citrona sulu un cukuru (to var aizstāt arī ar medu vai saldinātāju). 3. Sajauciet arbūzu un piedevas līdz gludai pastai, piemēram, ar blenderi, un, lai atbrīvotos no atlikušajām sēklām, visu caur sietu pārtīriet. 4. Sajauciet arbūzu un piedevas līdz gludai pastai.
Pievienojiet arbūzu sulai aukstu ūdeni. 5. Atdzesējietlimonādi ledusskapī un pasniedziet ar ledus gabaliņiem. Limonādeskarafes un krūzes gaida!
Tango ar mango - limonāde ar mango un laimu
Mango ir patiesi vasarīgs auglis, kas mums uzreiz asociējas ar tropisko klimatu. No tā mīkstuma pagatavota limonāde ir vēl viens garšīgs dzēriens karstajam laikam. To var pagatavot tikai dažu mirkļu laikā!
Sastāvdaļas:
- 2 nogatavojušies mango; - svaigi spiesta sula no 2 laima un pus citrona; - ēdamkarote cukura - baltā vai cukurniedru; - 750 ml ūdens; - laima šķēlītes; - piparmētru lapas.
Pagatavošana:
Pirms pasniegšanas limonādi ievietojiet ledusskapī. 1. Nomizojiet mango, izņemiet kauliņu un ievietojiet traukā, lai sajauc. 2. Pievienojiet citrusaugļu sulu un cukuru un sablenderējiet visu līdz viendabīgai masai. 3. Mango mīkstumu pārlejiet krūzī, uzlejiet ūdeni un visu samaisiet. 4. Pievienojiet piparmētru lapas un laima šķēlītes un lieciet limonādi ledusskapī.
Mango var arī nomainīt pret meloni - ar jebkuru no šiem augļiem limonāde iegūs neatkārtojamu garšu!
Par kafijas cienītājiem domājot - citronu espresso
Limonādei nav obligāti jānozīmē augļu, cukura un ūdens maisījums. Var pievienot arī sastāvdaļas, kas nav tik acīmredzamas, piemēram... espresso! Kafijas baudītājiem noteikti patiks citronu espresso - limonādes ledus kafija.
Sastāvdaļas:
- espresso vai cita stipra kafija; - svaigi spiesta citrona sula; - ūdens; - cukurs, saldinātājs vai medus; - ledus gabaliņi.
Pagatavošana:
Sagatavojiet espresso vai stipru "brūvētu" kafiju un ļaujiet tai atdzist. 2. Svaigu citrona sulu sajauciet ar ūdeni un cukuru, tad pārlejiet ar atdzisušo kafiju. 3. Atdzesējiet visu ledusskapī un pasniedziet ar ledus gabaliņiem. Garšīgas limonādes glāzes var atrast šeit!
Ingvers ne tikai ziemai - citrusaugļu ingvera limonāde
Ingveru nevajadzētu rezervēt tikai ziemas sildošajiem dzērieniem - to var izmantot arī vasaras limonādēm. Kombinācijā ar citrusaugļiem tas garantēs neatkārtojamu garšu un vienlaikus sniegs daudz vērtīgu vitamīnu. Uzziniet, kā pagatavot citrusaugļu un ingvera limonādi tieši laikā, kad gaidāma karsta vasaras pēcpusdiena.
Sastāvdaļas:
- 4 citroni; - 1 apelsīns; - 3 cm garš ingvera gabaliņš; - 100 g cukura; - 1 litrs ūdens; - ledus gabaliņi; - piparmētru lapas.
Pagatavošana:
Nomizojiet citrusaugļu mizas, kārtīgi tos nomizojiet un pārgrieziet uz pusēm. 3. Sagrieziet pa divām augļu šķēlītēm un ievietojiet tās krūzī kopā ar ingveru, bet no pārējiem izspiediet sulu. 4. Saku izspiediet no pārējiem augļiem. 5. Nomizojiet citrusaugļu mizas, kārtīgi tos nomizojiet un pārgrieziet uz pusēm. 6. Nomizojiet citrusaugļu mizas, kārtīgi nomizojiet un pārgrieziet uz pusēm.
Pievienojiet cukuru, ūdeni un piparmētru lapiņas. 5. Pirms pasniegšanas limonādi ielieciet ledusskapī un glāzēs ievietojiet ledus gabaliņus. Ja vēlaties paņemt savu gardo un atsvaidzinošo limonādi līdzi piknikā vai uz velosipēda, neaizmirstiet piemērotu dzēriena pudeli!
Atsvaidzinoši un atvēsinoši kokteiļi pēc slavenību receptēm
Limonāde ir efektīvs veids, kā atvēsināties, hidratēties un atsvaidzināties vasaras dienā, un to vislabāk zina populāras slavenības, kas savos sociālajos tīklos dalās ar gardas kokteiļu receptēm ar saviem sekotājiem. Piemēram, Dženifera Gārnere no seriāla "Divu seju aģente" vasarā malko klasisko limonādi ar cukura sīrupu, savukārt Anna Levandovska izvēlas jau minēto atsvaidzinošo variantu ar ingveru. Ļoti populārs slavenību vidū ir arī tā dēvētais switchel - atspirdzinošs dzēriens, kas stimulē kā laba kafijas tasīte, vienlaikus efektīvi stiprinot imunitāti. Tā ir unikāla ūdens, citrona sulas, ingvera, kļavu sīrupa un īpašas sastāvdaļas - ābolu etiķa - kombinācija. Šis dzēriens ir nodēvēts par Holivudas skaistuma eliksīru - kāpēc gan to neiekļaut arī savā vasaras ēdienkartē?
Jūs jau zināt, kā pagatavot gardas, atsvaidzinošas limonādes nākamajām karstajām dienām, tāpēc atliek tikai salikt sastāvdaļas un izmēģināt dažādus dzēriena variantus. Un, ja jums trūkst virtuves piederumu, kas atvieglotu tā pagatavošanu, veikalā FormAdore atradīsiet gan citrusaugļu spiešanas mašīnas, gan ūdens krūzes vai oriģinālus glāžu komplektus.