PADOMI

Kūku veidnes - kā izvēlēties kūku veidni?

Kūku veidnes - kā izvēlēties kūku veidni?

Author:

Jānis Krūmājs

03.11.2017

Mājas cepums uzlabos ģimenes svētdienu, viesu ierašanos un draugu apmeklējumu. Tāpēc atradīsim iecienītāko recepti, iegādāsimies svaigus produktus un ķersimies pie darba! Lai mūsu gardās konfektes izskatītos tikpat labi, mums vēl ir vajadzīga piemērota forma - tai jābūt pareizas formas un izturīgai. Tāpēc izvēlēsimies labāko palīgu mūsu kulinārijas piedzīvojumiem.

Alumīnija formas

Tās ir salīdzinoši lētas un viegli pieejamas. Vēl nesen tās bija vadošās mūsu virtuvēs. Daudziem no mums joprojām ir sudraba kūku formas ar noņemamu dibenu. Tās ir ideāli piemērotas biskvītu kūku un siera kūku pagatavošanai - tās ātri uzsilst un vienmērīgi sadala siltumu. Lai kūka nepieliptu, izklājiet cepšanas paplāti ar cepamo papīru vai bagātīgi iesmērējiet to ar taukiem un pārkaisiet ar rīvmaizi. Iegādājoties cepamo skārdu, pārliecinieties, ka izvēlaties modeli ar cietām sieniņām; pārāk plānas sieniņas ātri deformēsies.

Formas ar nelīpošu pārklājumu

Cepšanas veidnes ar nelīpošu pārklājumu ir nedaudz uzlabota tradicionālo alumīnija veidņu versija. Mums tās nav nepieciešams apsmērēt ar sviestu, kas atvieglo to lietošanu, un tajās ceptajām kūkām ir mazāk kaloriju. Tie ir pieejami dažādos izmēros un formās, tāpēc tie palīdzēs gandrīz jebkurā cepšanas procesā. Tomēr tās ir nepārspējamas, kad runa ir par smalkmaizītes gatavošanu - tās labi sadalīs karstumu, un to augšējais slānis ļaus to bez problēmām izņemt. Turklāt tās ir ļoti viegli tīrāmas.

Stikla formas

Mēs parasti tās iegādājamies, domājot par gaļas un vakariņu ēdieniem. Tomēr tajās var pagatavot arī veselu virkni derestu - piemēram, tās ir lieliski piemērotas ābolu kūkām, želejas kūkām un citiem "slapjiem" kārumiem. Tās ir pilnīgi gludas un izturīgas pret skrāpējumiem. Tās nereaģē ar pārtikas produktiem, kas ir papildu priekšrocība. Tie ir videi draudzīgi, izturīgi pret koroziju, un mēs tos varam bez raizēm mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā.

Keramikas formas

Keramikas formas ceptām kūkām, tāpat kā stikla formām, nedaudz ilgāk jāpaliek cepeškrāsnī. Šis materiāls uzkarst lēnāk nekā, piemēram, alumīnijs. Tās vislabāk izmantot, cepot pīrāgus un augļu cepumus, kas nepaceļas pārāk augstu. Liela pīrāgu kārbu priekšrocība ir to estētiskais izskats - tās ir ļoti skaistas, un tajās pagatavoto desertu var nodot uzreiz galdā.

Dzīvā smalkmaizīšu skārda

Silikona formas

Silikona formas pirms dažiem gadiem satricināja cepšanas piederumu tirgu. Mūsdienās tās turpina pārsteigt ar savu krāsu un formu bagātību - mājas dāmas ar prieku pieskaņos tās savam virtuves interjeram. Tās nav nepieciešams eļļot, bet gatavā kūka no tām izlec vienā mirklī. Tās labi vada siltumu un ietaupa daudz vietas - sarullētas tās ietilptu pat mazākajā skapītī. Daudzām no tām ir oriģinālas formas, lai gan, protams, atradīsiet arī tradicionālo taisnstūra formas augļu kūku pannu. No otras puses, saldajiem smalkmaizītēm, kas gatavotas silikona miniatūrās formās, nebūs līdzvērtīgu.

Cepšanas forma mafiniem Lekue krāsaina 6 gab.

9,80 €

Cepšanas forma mafiniem Lekue krāsaina 6 gab.

Lekue

Produkts īslaicīgi nav pieejams

Cepšanas forma porciju kūkai Lekue

19,70 €

Cepšanas forma porciju kūkai Lekue

Lekue

Produkts īslaicīgi nav pieejams

Forma Gourmet madeleines 9 gab.

15,60 €

Forma Gourmet madeleines 9 gab.

Lekue

Produkts īslaicīgi nav pieejams