Ko jūs varat pagatavot kokteiļu pannās? Inspirations
Kokteiļpannas ir tie trauki, kuriem virtuvē ir tūkstošiem dažādu pielietojumu. Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku sāļām garšām vai esat salduma cienītājs, tajās varat pagatavot savu iecienītāko ēdienu un desertu monoporcijas. Par kādiem gardumiem mēs runājam? Pārbaudiet, kam šīs karstumizturīgās bļodas ir īpaši piemērotas, un iedvesmojieties!
Kokilki - kas tie ir?
Kokilīši nav nekas cits kā mazi trauciņi, kas izgatavoti no karstumizturīga materiāla. Šie mazie karstumizturīgie trauciņi virtuves eksperimentu cienītājiem piedāvā daudz iespēju. Jūs pagatavosiet tajās gan desertu vienporcijas, kas izrādīsies paradīze garšas kārpiņām, gan arī viena katla sāļos ēdienus, kas ideāli piemēroti dažāda veida ballītēm. FormAdore klāstā jūs gaida Le Creuset keramikas kokteiļpannas visos varavīksnes toņos. Tāpēc tās būs ne tikai daudzfunkcionāls trauks, bet arī skaists galda rotājums. Desertu pannas var izmantot gan cepeškrāsnī, gan saldētavā vai mikroviļņu krāsnī. Trauki uzkarst vienmērīgi un ilgi saglabā siltumu.
Šokolādes fondants (lavas kūka)
Kad runa ir par fondants, pirmais, kas nāk prātā, ir intensīvs šokolādes deserts - fondants, kas pazīstams arī kā lavas kūka. Ne velti nosaukums atsaucas uz lavu - šokolāde izplūst no kūkas kā no īsta vulkāna... Mini karstumizturīgās bundžiņās var pagatavot ideālas šī tik ļoti iecienītā salduma monoporcijas.
Sastāvdaļas:
- 100 g tumšās šokolādes; - 50 g sviesta (+ tauki kūciņu apsmērēšanai); - 2 olas; - 4 ēdamkarotes cukura; - neliela šķipsniņa sāls; - ēdamkarote miltu + milti kūciņu apkaisīšanai; - iecienītākie papildinājumi: pūdercukurs, augļi (piemēram, zemenes vai avenes), piparmētru lapas, saldējums u. c.
Pagatavošana:
Šokolādi sagriež kubiņos un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. 2. Šokolādi sagriež kubiņos un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. 3. Šokolādi izkausē ūdens peldē. 4. Šokolādi izkausē ūdens peldē. 5. Šokolādi izkausē ūdens peldē. 6. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
Sajauc līdz viendabīgai masai. 5. Saputojiet olas bļodā, pievienojiet cukuru un šķipsniņu sāls un sajauciet ar putukrāsni līdz viendabīgai masai (neslaucot). 6. Pievienojiet miltus olām kopā ar cukuru un sāli un vēlreiz sajauciet. 7. Ielejiet šokolādes masā un izkausējiet.
Ielej šokolādes maisījumu un vēlreiz kārtīgi samaisa, izmantojot putukrāsni. 8. Ielej maisījumu kārbās un liek uz paplātes cepeškrāsnī. 9. Cep apmēram 8 minūtes un pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļauj cepties vēl 1-2 minūtes. 10. Maigi izvāriet fondantu uz šķīvjiem un pēc vēlēšanās dekorējiet.
Jūs nevarat paiet garām šai visīstākajai šokolādes lavai - izmēģiniet recepti un pārliecinieties paši... uz vēdera!
Mini sieriņi
Kokteiļu pannas ir ideāli piemērotas arī mini siera kūkām - karstām vai aukstām. Šodien mēs pievērsīsimies ceptajai versijai, ko var pagatavot kā atsevišķu ēdienu vai ar augļiem un citiem papildinājumiem. Tomēr šīs nav klasiskās biezpiena siera kūkas, bet gan pagatavotas no tipiskā itāļu siera.....
Sastāvdaļas:
- 200 g maskarpones vai rikotas siera; - 100 g grieķu jogurta; - 1 ola; - 3 ēdamkarotes medus; - tējkarote vaniļas ekstrakta; - biskvīti vai cepumi kūku apakšai (pēc izvēles).
Pagatavošana:
Siera, grieķu jogurta, medus, olas un vaniļas ekstrakta maisījumu kārtīgi samaisa. 1. Siera, grieķu jogurta, medus, olas un vaniļas ekstrakta maisījumu kārtīgi samaisa. 3. Kokteiļpannu apakšā izkārto savu iecienītāko cepumu kārtu - tos var arī sasmalcināt un apvienot ar sviestu, lai veidotu stingru dibenu (šo soli var arī izlaist). 4. Uz cepumu kārtas (vai tieši kokteiļpannās) uzklāj siera maisījumu. 5. Siera maisījumu izklāj uz cepumu kārtas (vai tieši kokteiļpannās).
Cepiet 15-20 minūtes, līdz siera kūkas ir gatavas. 6. Kad siera kūkas ir gatavas, atstājiet atdzist un uzglabājiet ledusskapī.
Siera kūkas lieliski garšos ar svaigu aveņu uzpūteni vai pievienojot izkausētu tumšo šokolādi. Pirms cepšanas sieriņiem var pievienot arī iecienītākos augļus, piemēram, mellenes vai persikus. Šāds viena pagatavošanas veida pīrāgs patiks visiem bez izņēmuma!
64,10 €
Trauki ēdiena gatavošanai un servēšanai Presentation augsti 2 gab.
Nicolas Vahe
Izsūtīšana 24 h laikā
79,30 €
Trauki ēdiena gatavošanai un servēšanai Mini Cocotte Petits Fours 250 ml 4 gab.
Le Creuset
Izsūtīšana līdz 10 darba dienām
Ābolu deserti
Pēc desertiem ar šokolādi un sieru ir pienācis laiks saldumiem ar augļiem - un mēs runājam par ābolu desertiem ar kārtainās mīklas kārtojumu. Kā tos pagatavot? Tas ir ļoti vienkārši!
Sastāvdaļas:
- 3 mazi āboli; - kārtainās mīklas paciņa; - 1/3 paciņas kanēļa; - baltais vai niedru cukurs (pēc izvēles); - tauki formiņām (piemēram, augu margarīns).
Pagatavošana:
Izgriezt no kārtainās mīklas apļus, kas ir nedaudz lielāki par kārtainās mīklas veidniņu dibenu. 2. Izsmērēt veidniņas ar taukiem, tad ievietot tajās kārtiņas. 3. Ielieciet mīklu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 7-8 minūtēm. 4. Kamēr mīkla cepas, nomizojiet un sarīvējiet ābolus uz lieliem sietiem. 5. Ielieciet kārtiņas uz pusēm.
Pievienojiet āboliem kanēli un cukuru (cukuru var arī izlaist) un samaisiet. 6. Izņemiet kūkas kārbas no cepeškrāsns, piepildiet ar āboliem un sagrieziet atlikušo neapstrādāto mīklu plānās strēmelēs. 7. Ielieciet mīklas strēmelītes uz ābolu pildījuma un ievietojiet cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm.
Šāds deserts ir ne tikai viegli pagatavojams, bet arī nozog sirdis - gan jaunākiem, gan vecākiem saldumu cienītājiem.
Viena katla olu un dārzeņu sacepumi
Kokteiļpannas ir lieliski piemērotas visu veidu desertiem un viena katla plātsmaizēm - bet ne tikai. Tās ir ideāli piemērotas arī ceptām olām ar dārzeņiem. Tā ir vienkārša un ātra uzkoda, kas lieliski noderēs jebkurā ballītē.
Sastāvdaļas:
- olas (tik daudz, cik groziņos); - paprika; - maurloki/zaļie sīpoli; - iecienītākā aukstā gaļa; - krējuma siers; - sāls un pipari.
Pagatavošana:
Nomazgājiet papriku, atbrīvojiet to no ligzdām un sagrieziet kubiņos. 2. Nomazgājiet arī sīpolus/pulverus un sasmalciniet tos smalki. 3. Desu sagrieziet kubiņos un sarīvējiet sieru. 4. Nomazgājiet olas un saputojiet tās bļodā, tad pievienojiet tām sasmalcinātos dārzeņus un šķiņķi. 5. Sasmalciniet sīpolus un šķiņķi.
Garšojiet ar sāli un pipariem un kārtīgi samaisiet. 6. Ielejiet olu maisījumu cepamajās bļodiņās un virsū pārkaisiet ar rīvētu sieru. 7. Ielieciet bļodas cepeškrāsnī un cepiet 210 grādu temperatūrā aptuveni 10-15 minūtes.
Šie mini kastroļi ar olu, dārzeņiem un šķiņķi ir lieliska uzkoda, kas patiks arī mazajiem.
Mini lazanja
Kokteiļpannas ir lieliska izvēle arī mazākām lazanjas porcijām. Ja jums nav klasiskā cepeškrāsnsizturīgā trauka vai tā mazāku taisnstūrveida versiju, varat veiksmīgi pagatavot šo garšīgo ēdienu tieši šajās bļodiņās.
Sastāvdaļas:
- 200 g maltas gaļas; - tomātu/tomātu passata kārba; - 1 burkāns; - 1 sīpols; - 2 ķiploka daiviņas; - iecienītas garšvielas pēc garšas; - lazanjas makaroni.
Bešameļa mērces sastāvdaļas:
- 2 ēdamkarotes sviesta; - ēdamkarote miltu; - 200 ml piena; - 50 g parmezāna vai cita siera; - pa pusei tējkarotes sāls un piparu.
Pagatavošana:
Sīpolu nomizo, smalki sagriež kubiņos un apcep pannā kopā ar ķiploka daiviņām. 2. Burkānus nomizo, nomazgā, sarīvē un sarīvē, nedaudz apcep kopā ar sīpoliem. 3. Pannā pievieno gaļu, pievieno iecienītākās garšvielas un cep, līdz tā kļūst sarkana un brūnā krāsā. 4. Sasmalcinot gaļu, pievienojiet sasmalcinātus burkānus un apcepiet, līdz tā kļūst brūna.
Gaļu sajauc ar burkāniem un sīpoliem, pievieno pannā tomātus/passatu un vāra uz lēnas uguns. 5. Pa to laiku pagatavo lazanjai paredzētos makaronu gabaliņus al dente. 6. Uzkarsē cepeškrāsni un apcep.
Sagatavojiet bešamelu - izkausējiet sviestu, pievienojiet miltus un pienu un labi samaisiet, lai atbrīvotos no jebkādiem gabaliņiem. 7. Visbeidzot ieberiet bešamelā savu iecienītāko sieru, piemēram, parmezānu (tādā daudzumā, kāds jums patīk), maisījumu pagatavojiet ar garšvielām un nedaudz samaisiet.
Izkārtojiet lazanjas nūdeles, Boloņas mērci un bešameli pārmaiņus cepšanas kārbās tā, lai bešamelis būtu virsū. 9. Virsū sarīvējiet papildu kārtu siera.
Mini lazanjas pannas ir ideāli piemērotas, ja esat izsalcis vai jums pietrūkst ideju ballītes uzkodu pagatavošanai. Šī garša iepriecinās ikvienu viesi neatkarīgi no vecuma vai kulinārijas gaumes.
Klasika virs klasikas - Crème brûlée
Sastāvdaļas:
- Sastāvdaļas: 500 ml 36% krējuma
- vaniļas pupiņa
- 80 g cukura
- vaniļas cukurs
- 5 olu dzeltenumi
- brūnais cukurs
- augļi dekorēšanai, piemēram, avenes, mellenes.
P agatavošana: 1. Uz lēnas uguns uzvāra krējumu ar cukuru un vaniļas pupiņu.
2. Pārliecinieties, lai krējums neuzvārītos, jo cukuram ir pilnībā jāizšķīst.
3) Krējumu atliek malā, lai nedaudz atdzistu.
4) Dažas sekundes sajauc olu dzeltenumus gludā masā un pievieno nedaudz krējuma, ko iemaisa ar putukrāsniņu. Tad lēnām pievieno pārējo krējumu, visu laiku maisot.
5) Kad maisījums ir vienmērīgs, ielejiet to cepamajā plācenī.
6) Iestatiet cepeškrāsni uz 120 grādiem un cepiet apmēram 45 minūtes.
7) Pēc izņemšanas no cepeškrāsns ļaujiet desertam atdzist un pēc tam vismaz uz dažām stundām ievietojiet ledusskapī.
8. Pirms pasniegšanas virsmu pārkaisa ar brūno cukuru un ar speciālu degli karamelizē cukuru, līdz tas izkūst.
9. Visbeidzot desertu var dekorēt ar augļiem.
Lielākai apetītei
Ja mūsu receptes ir uzbudinājušas jūsu apetīti un vēlaties mazliet lielāku formātu, vienmēr varat izmantot lielāku karstumizturīgu kastroļa trauku!
64,10 €
Trauki ēdiena gatavošanai un servēšanai Presentation ovāli mini 2 gab.
Nicolas Vahe
Izsūtīšana līdz 15 darba dienām
37,70 €37,70 €
Katls cepšanai un servēšanai Special Cocotte tomāta forma 500 ml
Staub
Izsūtīšana 24 h laikā
Kā redzat, kokteiļpannas piedāvā daudz iespēju - lai gan mums tās galvenokārt asociējas ar desertiem, tās var izmantot arī sāļo uzkodu pagatavošanai. Tāpēc, ja jūsu mājās vēl nav bijuši šie neuzkrītošie trauki, iepazīstieties ar zīmolu FormAdore un apgādājiet savu virtuvi ar vismaz divām bļodiņām!