Kā uzglabāt garšvielas un garšaugus? Glīti un praktiski garšvielu trauki.
Garšvielas ir īstas virtuves pelēkās būtnes. Tām ir blakus funkcijas, tās nav redzamas, taču tām ir būtiska ietekme uz kulinārijas galarezultātu. No tām ir daudz kas atkarīgs, tāpēc tās ir rūpīgi jāuzglabā. FormAdore mēs iesakām, kādiem garšvielu traukiem vajadzētu būt katrā virtuvē.
Garšvielu trauki bieži vien var būt novārtā atstāts temats. Mēs parasti koncentrējamies uz katliem, pannām, šķīvjiem vai galda piederumiem - jā, tie ir katras virtuves pamataprīkojums, taču papildus tiem ir vēl virkne citu būtisku piederumu. Mēs mēdzam aizmirst, ka darbs, lai sasniegtu sapņotā ēdiena garšu, sākas ilgi pirms mēs uzliekam katlu uz uguns. Tas sniedzas līdz vietai, kur mēs bieži vien pieļaujam nelielus grēkus, jo īpaši attiecībā uz pārtikas produktu uzglabāšanas veidiem.
Viens no šādiem pārkāpumiem ir garšvielu uzglabāšana maisiņos, ko esam paņēmuši no veikala plaukta. Diemžēl šī nelielā kļūda vēlāk atspoguļojas mūsu gatavotā ēdiena garšā. Sapelējis karijs vistas gaļai piešķirs tikai krāsu, bet sautējumā iemestas noplukušas lauru lapas nesniegs nekādu labumu.
Kā vislabāk uzglabāt garšvielas un garšaugus? Lūk, daži efektīvi risinājumi ar dziļu pietāti pret dizainu.
Stikla burkas garšvielām - klasiskas un gaumīgas
Pārtikas produktu uzglabāšana stikla virtuves traukos ir kulinārijas tradicionālistu iecienīta metode. Milti un makaroni lielās, ietilpīgās vāzēs, bet garšvielas - miniatūrās burciņās.
Garšvielu burciņām ir tādas pašas priekšrocības kā to lielākiem radiniekiem - tās ir hermētiskas un necaurlaidīgas, viegli tīrāmas un neietekmē tajās uzglabāto produktu garšu un aromātu. Stikla trauku izvēle liecina arī par rūpēm par vidi, jo stikls ir pārstrādājams.
Izteiksmīgs dizains ir papildu priekšrocība, kas piemīt lielākajai daļai garšvielu burciņu. Pateicoties stikla īpašībām, šādi trauki var iegūt dekoratīvas formas un veidolus, kas būs īsts virtuves darba virsmas rotājums. Šādas burciņas neliksies neizmantojamas, ja tās būs paslēptas atvilktnē vai skapī! Lai gan stikla garšvielu traukiem raksturīgs trauslums un kulinārijas revolūciju virpulī tos ir salīdzinoši viegli salauzt, tiem ir uzticami sekotāji virtuvēs visā pasaulē.
Noir no iekšpuses
Noir kino pamatā ir kontrasta burvība. To pašu mēs darām arī šodien, kad liekam uz galda sāli, vienmēr kopā ar pipariem (vai arī piparus vienmēr pavada sāls?). Neatkarīgi no tā, kura no šī saskaņotā pāra pusēm ir populārāka - sāls vai pipari -, abām vienmēr jābūt pa rokai pie katras maltītes.
Dizaina sāls un piparu trauki bieži vien degradē tradicionālo sāls un piparu kratītāju risinājumu. Tā kā šādi trauki tiek izmantoti bieži un tiek demonstrēti, tiem būtu jāizceļas ar savu pamatīgo izgatavošanu un oriģinālo dizainu. Visbiežāk izvēlas sāls un piparu traukus, kas izgatavoti no keramikas, keramikas vai porcelāna. Vizuālās priekšrocības ir svarīgākas, bet funkcionālās īpašības, piemēram, viegla kopšana vai kompakts izmērs, ir mazāk svarīgas. Kad runa ir par sāls un piparu traukiem, viss ir atkarīgs no dizaina!
Tradicionālā sāls vai piparu smalcinātājs vienmēr būs apsveicams uz galda, bet tikai eleganti sāls un piparu trauki piešķirs jūsu traukiem eleganci, kas ir svētku maltītes cienīgs akcents. Savukārt, ja ir vēlama svaiga un maksimāli intensīva sāls vai piparu garša, ir vērts izvēlēties elegantu sāls vai piparu dzirnaviņas. sāls vai piparu dzirnaviņas.
Zaļais es! Kā saglabāt garšaugu aromātu?
Tāpat kā garšvielām, arī garšaugiem ir nepieciešamas pareizas uzglabāšanas metodes. Lai ilgāk saglabātu garšaugu aromātu, to uzglabāšana ir tikpat rūpīga kā eksotisko garšvielu uzglabāšana. Kaltētiem garšaugiem labi noderēs tradicionālās garšvielu tvertnes - hermētiskas un kompaktas.
Svaigu garšaugu uzglabāšanai nepieciešamas izdomas bagātākas uzglabāšanas metodes. Risinājums ir hermētiski noslēgti trauki, kuros glabājas veseli garšaugu zariņi; šāda veida trauki ir piemēroti uzglabāšanai ledusskapī vai saldētavā.
Garšaugi podos
Ir labi zināms, ka visvērtīgākie garšaugi ir tie, kas ir svaigi, burtiski tikko novākti. Tie ir nesalīdzināmi spēcīgāki nekā kaltēti garšaugi. Tāpēc ir vērts spēlēties uz dārznieku un ar minimālām pūlēm virtuvē izveidot miniatūru herbāriju. Garšaugi podiņos ir lielisks veids, kā pastāvīgi piekļūt aromātiskajam bazilikam, piparmētrai, koriandram vai majorānam. Svaigi garšaugi virtuvē ir arī oriģināls dekors un veids, kā sasildīt stingru interjeru.
Spice Vertigo
Ir tūkstošiem veidu, kā uzglabāt garšvielas un garšaugus. Pieejamie garšvielu turētāji apmierinās pat visizsmalcinātākās gaumes; tie var drosmīgi stāvēt virsū, kur tie vienmēr ir pa rokai, vienlaikus papildinot virtuves interjera dizainu.