PADOMI

Kā jūs izdomājat bērna dzimšanas dienas kūku?

Kā jūs izdomājat bērna dzimšanas dienas kūku?

Author:

Jānis Krūmājs

13.08.2018

Bērna dzimšanas diena ir vissvarīgākā diena gadā. Ir nepieciešams organizēt ballīti kolēģiem, spēles un, protams..... uzburt torti! Skaistu un unikālu, kas jūsu bērnam uzpūtīs smaidu. Lasiet, kā pagatavot lielisku saldo kārumu šim notikumam.

Ideāls interjers jeb kā pagatavot biskvīta kūku

Ir tik daudz recepšu, kā pagatavot perfektu biskvīta kūku, cik ir mājsaimnieču. Katrai ir sava recepte, kas mīklu liek pacelties un uzpūsties. Ja jums ir kāda no tām, nav vērts to mainīt. Pretējā gadījumā mēs iesakām visuniversālāko recepti, kas vienmēr izdodas - ar nosacījumu, ka jūs pilnībā ievērojat mūsu norādījumus.

Sastāvdaļas:




- ¾ glāzes pilngraudu kūkas miltu, - ¼ glāzes kartupeļu miltu, - ¾ glāzes ļoti smalka cepamā cukura, - 5 lielas olas.

Un viss. Nav nepieciešams ne cepamais pulveris, ne cepamā soda. Biskvītam ir jāpaceļas, pateicoties olām. No šīm sastāvdaļām iegūsiet kūku, kuras diametrs ir 25 cm un augstums - aptuveni 5 cm.

Pagatavošana:

  1. Olas izņemiet no ledusskapja apmēram 2 stundas pirms sākšanas. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
  2. Kūku miltus un kartupeļu miltus izsijā vienā bļodā.
  3. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Otrā, ļoti lielā bļodā sakult olu baltumus līdz stingrām putām, uzmanoties, lai tie nebūtu caurspīdīgi. Aizmirstiet par mikseri - daudz labākus rezultātus iegūsiet, izmantojot putukrāsni. Mums ir lielāka kontrole pār maisījumu, un gaisa burbuļi ir lielāki. Pašā beigās pakāpeniski pievienojiet cukuru, nepārtraucot sist. Tad pievieno olu dzeltenumus pa vienam.
  4. Kad maisījums ir gatavs un ļoti pūkains, lēnām pievienojiet miltus. Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas. Mīklas sastāvā jāpaliek gaisam. Labi noder silikona lāpstiņas.
  5. Kad viss ir viendabīgs, ielej maisījumu kūkas veidnē, kuras dibens ir izklāts ar cepamo papīru. Var izmantot arī lāpstiņu, lai sev palīdzētu. Neaizsargājiet veidnes malas, jo kūkai nebūs, uz kā pacelties.
  6. Liek biskvītu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 160 grādiem pēc Celsija, uz aptuveni 35-40 minūtēm. Pirms izņemšanas pārbaudiet cepšanas stāvokli ar koka nūjiņu vai speciālu kūkas testeri.
  7. Pēc izņemšanas kūku no apmēram 30 cm augstuma nogāž uz grīdas. Tas novērsīs kūkas nokrišanu.
  8. Izņemiet auksto biskvīta kūku no veidnes, atdalot malas ar nazi.
  9. Nākamais solis ir sadalīt kūku 3 virsmās. Vislabāk tam izmantot diegu, īpaši, ja jums nav pieredzes.
Putojamā slotiņa Good Grips

14,30 €

Putojamā slotiņa Good Grips

Oxo

Izsūtīšana līdz 2 darba dienām

Putojamā slotiņa Oxo tērauda

no 15,00 €

Putojamā slotiņa Oxo tērauda

Oxo

2 varianti

Putojamā slotiņa Good Grips ar melnu rokturi 18,3 cm

10,30 €

Putojamā slotiņa Good Grips ar melnu rokturi 18,3 cm

Oxo

Izsūtīšana līdz 2 darba dienām

Putojamā slotiņa Lekue zaļa

8,90 €

Putojamā slotiņa Lekue zaļa

Lekue

Izsūtīšana līdz 10 darba dienām

Krēma lāpstiņa Cuisipro

8,70 €

Krēma lāpstiņa Cuisipro

Cuisipro

Izsūtīšana līdz 3 darba dienām

Twist putukrāsas slotiņa
Fin lāpstiņa

Izgatavojiet perfektu olu krēmu

Var šķist, ka pagatavot olu krēmu ir pavisam vienkārši, taču ir jāievēro daži noteikumi, lai maisījums būtu ne tikai stabils, bet arī viegls un pūkains.

Gardu kūku maisījumam jābūt vieglam un pūkainam!

Mēs varam ļoti brīvi pievienot sastāvdaļas. Tikai jāatceras, ka ar visiem šķidrumiem un augļu sulām jābūt uzmanīgiem - tie var izraisīt to, ka viss nesaistīsies, kā tam vajadzētu, un krēms kļūs šķidrs. Vispirms saputojiet pašu krēmu un tikai pašās beigās pievienojiet papildu produktus. Šajā gadījumā ir piemērojams pretējs biskvīta noteikums. Visām sastāvdaļām jābūt vēsām. Šokolādes vai sviesta gadījumā tas būs sarežģīti, bet noteikti ir jāpagaida zināms laiks, lai tās būtu maksimāli istabas temperatūrā. Neaizstājams būs mikseris. Kad krēms ir gatavs, tam vismaz dažas stundas jāatpūšas ledusskapī.

Ideāla putukrējuma un maskarpones siera krēma recepte

Sastāvdaļas:




- 500 ml 36% krējuma siera, - 500 g maskarpones siera, - 1 vaniļas nūjiņa vai 1 paciņa vaniļas cukura, - 3 ēdamkarotes pūdercukura.

Pagatavošana:

  1. Ievietojiet visas sastāvdaļas bļodā.
  2. Samaisa, sākot ar vislēnāko ātrumu un lēnām palielinot ātrumu līdz maksimālajam.
  3. Krēms ir gatavs, kad maisījums atgādina putukrējumu - tas ir viegls, pūkains un saglabā formu.
Kūka ne tikai lieliski garšo, bet arī izskatās satriecoši. Toršu dekorēšana var būt arī lieliska izklaide!
Ella mīklas porcēšanas piederums
Tala kūku dekorēšanas piederumi

Kā aizraut bērnu - daži vārdi par dekorācijām

Krēma uzklāšanai uz pašas biskvīta tortes nevajadzētu būt lielam izaicinājumam, ja izmantojat konditorejas lāpstiņu. Neaizmirstiet kūku kārtīgi iemērkt augļu sulā vai tējā. Izaicinājums, ar kuru mēs tagad saskarsimies, ir padarīt kūkas rotājumus perfektus - izmantojiet FormAdore kūkas un cepumu dekorēšanas piederumus, lai tos izgatavotu.

  • Krējuma rozetes

Ja jums nav prasmju vai laika veidot pastas un glazūras veidnes, var pietikt ar mākslinieciskām rozetēm, kas izgatavotas ar uzmavu un interesantiem uzgaļiem. Pievienojiet krāsainas pastilas, piemēram, M&M's vai konfektes, lai piešķirtu kūkai krāsainu un skaistu izskatu. Biskvīta virsu varam pārkaisa ar kakao vai rīvētu šokolādi. Šo uzdevumu atvieglos īpašs siets.

Konditorejas maisiņš Tala silikona ar uzgaļiem

12,70 €

Konditorejas maisiņš Tala silikona ar uzgaļiem

Tala

Izsūtīšana līdz 2 darba dienām

  • Plastmasas glazūra

Šis kūku dekorēšanas veids ir ļoti populārs. Sagatavot plastmasas maisījumu un to veidot nav nekas sarežģīts. Viss, kas jums nepieciešams, ir liels daudzums pūdercukura un nedaudz ūdens, glikozes un želatīna. Pastu var iekrāsot pēc vēlēšanās. Ar to var noklāt visu kūkas virsmu, kā arī izmantot nelielu dekoratīvu elementu izgatavošanai. Ar piederumu palīdzību glazūras modelēšanai vai interesantu rakstu izgriešanai no izrullēto masu var ļoti ātri izveidot pat sarežģītu dekorāciju. Ja vēlaties izgatavot lielāku un neparastu izstrādājumu, būs nepieciešama roku griešana. Ja jūtaties nedroši, izmantojiet gatavās dekorēšanas veidnes, lai atvieglotu darbu. Līmēšanas modelēšanas rīki paātrinās visu procesu un ļaus jums justies kā profesionālam konditoram.

Piederumi konditorejas izstrādājumu glazūras veidošanai Tala

8,30 €

Piederumi konditorejas izstrādājumu glazūras veidošanai Tala

Tala

Izsūtīšana līdz 2 darba dienām

Forma cepumu izspiešanai Puzzle Snow

12,30 €

Forma cepumu izspiešanai Puzzle Snow

Lekue

Produkts īslaicīgi nav pieejams

  • Zefīru masa ar rīsiem

Ļoti interesants piedāvājums, no kura varam veidot jebkuras formas un, pats galvenais, ļoti lielus gabalus, kas neizkūst no glazūras. Masu gatavo no sagatavotiem rīsiem, izkausētiem zefīriem un nedaudz margarīna. Tā ir ļoti elastīga un viegli veidojama, ja ir silta. Kad tā ir atdzisusi, tā kļūst ļoti stabila un cieta. To var pārklāt ar šokolādes vai kokosriekstu skaidiņām.

  • Novēlējumi dzimšanas dienas puisim vai meitenei

Obligāts dekoratīvais elements uz tortes ir novēlējumi dzimšanas dienas puisim vai meitenei. Mums ir vairākas iespējas - mēs varam izmantot pildspalvas, kuras aizpildām ar nedaudz plānāku glazūru. Tomēr jāuzmanās, lai šādu uzrakstu izdarītu pašā beigās, tieši pirms pasniegšanas. Pretējā gadījumā burti "izkaisīsies". Citi risinājumi ir gatavot vēlējumus, iespiežot rakstzīmes plastmasas glazūrā vai veidojot tās ar smidzinātājiem. Noteikti noderēs ciparu un burtu trafarets.


Torte ir vissvarīgākais elements ikvienā bērna dzimšanas dienas svinībās. Gatavojot to paši, jūs ne tikai sagādāsiet savam mazajam mīļotā cilvēka sirdslietiņu, bet arī kontrolēsiet visas izmantotās sastāvdaļas. Biskvīta tortes dekorēšana var izrādīties arī lieliska izklaide, iesaistot visu ģimeni, tostarp dzimšanas dienas puisēnu vai meiteni.
 
Ella mīklas porcēšanas piederums
Tala kūku dekorēšanas piederumi
Puzzle Sniegs Sniega sīkfailu griezējs