Ne tikai griešanai... 5 veidi, kā izmantot virtuves dēlīti
Griešanas dēlītis ir piederums, bez kura ir grūti iedomāties virtuvi - vismaz tādu, kurā regulāri gatavojat. Novietota uz virtuves letes vai paslēpta atvilktnē, tā vienmēr ir gatava stāties pretī asa naža nežēlībai.
Mūsdienās tirgū ir pieejami dēļi no dažādiem materiāliem - populārākie joprojām ir koka dēļi, taču netrūkst arī akmens, bambusa, stikla vai plastmasas dēļu cienītāju. Tos izmanto gan griešanai, gan servēšanai, un pēdējā laikā tie ir kļuvuši par pievilcīgu... galda piederumu elementu. galda piederumi. Kā izmantot griešanas dēlīti, lai tas kalpotu ilgi, un kā padarīt to par pastāvīgu ēdamistabas elementu? Lūk, daži padomi.
Izvēlieties apstākļiem piemērotu dēli
Izvēlieties dēli - tā formu un materiālu, no kura tas izgatavots, - atbilstoši funkcijai, kas tam jāveic, un īpašībām, kas tam piemīt. Katrā virtuvē vajadzētu būt vismaz trim dažādiem griešanas dēļiem - katram atšķirīga veida ēdienam. Koka dēlīšus bieži ietekmē uz tiem griezto dārzeņu, piemēram, sīpolu, smaržas, tāpēc ir labi sadalīt dēlīšus: vienu dārzeņu griešanai, otru augļu griešanai un trešo gaļas un zivju griešanai. Laba ideja ir arī turēt rezervē ceturto galdu - uzkodu un siera servēšanai. Ja jums nav galvas eksperimentiem, mūsu veikalā varat atrast gatavus dēlīšu komplektus ar marķētām funkcijām.
Runājot par funkcijām, īsi uzskaitīsim katra materiāla priekšrocības un trūkumus:
Koksnei piemīt antibakteriālas īpašības, un tā reģenerējas, aizsprostojot nelielus iegriezumus. | Šie dēļi ir izgatavoti no saspiestas zāles; tie ir izturīgāki un vieglāki nekā koks, kā arī videi draudzīgāki (bambuss ir ātrāk atjaunojams materiāls). |
Tas uzsūc smakas, un tas ir pienācīgi jātīra (ar sāli vai citrona sulu; to nevar mazgāt trauku mazgājamā mašīnā). | Tāpat kā koka dēlīši, tie ir pienācīgi jāapstrādā. |
Plastmasas dēļi | Akmens un stikla dēlīši |
Noteikti lētāki par citiem dēļiem, higiēniski (var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā) un elastīgi, tāpēc tos bieži var saliekt. | Ļoti cieti, izturīgi pret aizķeršanos, tos var mazgāt ar mazgāšanas līdzekļiem, un tos ir viegli uzturēt tīrus. |
Tie ir mazāk izturīgi pret naža asmeni, ātrāk nolietojas (un ir arī videi nedraudzīgi). | Tās ir slidenas, tāpēc ir bīstamākas, griežot šķēlēs; turklāt tās ātri sadeldē nažus. |
Pienācīgi par to rūpējieties
Kā redzams iepriekš, par katru dēli ir pareizi jārūpējas. Koka dēļus, tāpat kā bambusa dēļus, nedrīkst mazgāt ar spēcīgiem trauku mazgāšanas šķidrumiem, un pēc katras lietošanas un mazgāšanas tie jānoslauka līdz sausumam. Plastmasas dēļus var un vajag mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, jo tie ir mazāk izturīgi pret kaitīgām baktērijām. Stikla un akmens dēlīši ir visantiseptiskākie, lai gan pēdējos labāk mazgāt ar rokām, nevis trauku mazgājamajā mašīnā. Esiet uzmanīgi ar stiklu un akmeni, kad strauji mainās temperatūra - labāk tos nelietot kā šķīvjus karstiem katliem.
Izmantojiet dēlīti ne tikai griešanai
Dēlīti var izmantot ne tikai griešanai - to var izmantot arī kā paliktni uz kodām, kā arī podiņiem, piemēram, Kitchen Craft zīmola piedāvāto komplektu gadījumā. Ar pēdējiem vislabāk sader koka un bambusa dēlīši, savukārt siera kompozīcijas ar augļiem skaisti izskatīsies uz Nicolas Vahe akmens dēlīšiem. Stikla dēlīši, kas pieejami daudzos interesantos dizainos, būs interesants papildinājums modernām virtuvēm. Šie no Joseph Joseph vilina ar savām krāsām!
Pasniedziet ēdienu uz dizaina dēļa
Tieši tā - tāfele kā šķīvis var šķist ekstravaganta, taču tā izskatās patiešām skaisti. Aplūkojiet Rosendahl brokastu dēlīšus vai bērnu dēlīšus no Done by Deer. Ja esat siera gardēdis, izmantojiet siera dēlīti, uz kura pasniegt savus iecienītākos gardumus. Neaizmirstiet izvēlēties atbilstošus siera nažus, kas derēs kopā ar tiem.
Izmantojiet akmens dēli kā dekorāciju
Akmens dēlīši šobrīd piedzīvo triumfu - izgatavoti no šīfera vai marmora un kombinēti ar koku, tie ir ne tikai funkcionāls virtuves aksesuārs, bet arī skaists dekoratīvs elements. Šāds dēlis rotās gan virtuves darba virsmu, gan galdu, kad pusdienojat kopā ar draugiem.